avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Inselaciune comanda OLX
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Inselaciune comanda OLX

Buna ziua ! Am comandata de pe olx.ro un display de samsung galaxy S4, expeditorul, m-a asigurat ca produsul este perfect functional , ba chiar a mentionat ca e nou , ca e primit din Germania, iar in urma primirii coletului, cand am facut proba acesta nu era functional, era spart (era intact ca si aspect, dar ca pe interior era spart ) nu se vedea aboslut nimic clar, decat 2 3 dungulite ! Am vorbit cu expeditorul , iar acesta mi-a spus ca a trimis un display functional , si ca sa vad ce pot rezolva cu firma de curier,sau sa merg la OPC, pentru ca mai mult ca sigur e vina lor. Eu tind sa nu cred ceea ce zile el, pentru ca acesta a fost ambalat cum trebuie si era mentionat si pe el fragil. Ce e de facut in acest caz? Va multumesc foarte mult daca ar putea cineva sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: icealinutza , utilizator 06:30, 17 Noiembrie 2014
Ai vazut poze cu displeiu inainte sal cumperi ? Daca produsul e acelasi din poze si la vinzator erea intact atunci cei ce se ocupa cu transportul sint de vina.
Da avea poze pe olx cu displayu,(acolo fara folie, eu cand l-am primit avea folie) dar el este spart prin interior se vad cateva dungulite cand il pornesc, sticla de pe deasupra este intacta , a fost luat cu tot cu rama ( doar cat pun placa mea de baza si restu pieselor, difuzor camera.etc.) .
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
ciprianstefan92, utilizator
Din pacate si dvs. va trebui sa demonstrati ca ati manipulat si montat in mod corect display-ul, mai ales ca avea toate elementele de protectie. In cazul in care ati fi apelat la o firma specializata, pentru montare, atunci ar fi existat marturia acestora ca display-ul nu era in regula, ceea ce ar fi dus la vina firmei de curierat, ori vanzator.
Cristalele lichide pot ceda la transferul de temperatura, socuri electrice ori vibratii, care pot cauza o tensiune interna a display-ului, dar este imposibil de demonstrat ca defectiunea interna se datoreaza manipularii coletului.
In speta, vanzatorul si firma curier pot sa paseze vina de la unul la altul, pana o sa ajungeti la concluzia ca o plangere la protectia consumatorului este singura solutie...sau de ce nu, direct in instanta pentru recuperarea prejudiciului.
Da totul este clar, am descoperit despre ce este vorba. Este o gasca de baieti , care pretind ca au lucruri bune primite din germania, si ca le vand de bune. De fapt sunt niste produse stricate. Nu mai raspunde la telefon la mesaj la nimic. Marea problema e ca au si o tableta de 800 lei, un laptop la 750 lei, bununuri pe care cineva ar dori sa le achizitioneze de bune cum am facut si eu si primesc niste produse nefunctionale si la fel or sa dea vina pe curier. Trebuie facut ceva si sa opresc toata treaba asta. Ma gandesc la ceilalti ca li s-ar putea intampla cum a fost si la mine, lucru deloc placut !.
Atunci fa o sesizare scrisa la politie

Alte discuții în legătură

Inselaciune olx am comandat un telefon prin olx, cu plata ... curatedby curatedby URGENT inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune pe olx mariusbt1 mariusbt1 buna ziua.am vazut pe olx,ca cineva are la vanzare o moneda de argint.am negociat cu vanzatorul ,ne-am inteles la pret si mi-a spus ca o trimite prin posta. ... (vezi toată discuția)