avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lnselaciune pe OLX
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lnselaciune pe OLX

buna ziua.am vazut pe olx,ca cineva are la vanzare o moneda de argint.am negociat cu vanzatorul ,ne-am inteles la pret si mi-a spus ca o trimite prin posta. cand am ridicat coletul era o moneda asemanatoare ,dar nu din argint ,ci din fier. l-am sunat pe vanzator si a spus ca el mi-a pus exact moneda de argint din anunt. daca depun o plangere la politie pentru inselaciune,si arat moneda primita,pot rezolva ceva? el la telefon mi-a spius ca mi-a trimis exact moneda din poza prezentata pe olx.cum pot dovedi ca moneda care este in posesia mea si care am primito este cea pe care mi-a trimiso respectivul vanzator.el mai spune ca i-am aratat moneda unei persoane ,iar aceasta persoana a schimbat moneda de argint cu un fals. pot sa spun ca nauntul cu moneda l-am salvat in telefon,dar el se tine sus si tare ca mi-a trimis moneda din poza.aceeasi moneda am vazuto si la altcineva postata pe olx. cum pot recupera suma data pe moneda si cum pot dovedi cele spuse de mine? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adrianbunescu , utilizator 02:02, 23 Ianuarie 2017
Buna ziua!

Incercati sa faceti o plangere penala la Parchet.

Cu stima.
mariusbt1 a scris:

[...] cum pot dovedi cele spuse de mine? [...]

@mariusbt1, toata lumea stie ca Olx are serviciul de livrare cu verificare, ca atare se pune intrebarea, in calitate de cumparator de astfel de monezi, de ce nu ati apelat la varianta livrarii cu verificare care va oferea siguranta achizitiei?

2) Monezi de argint - este o achizitie de stricta specializare - dvs. sunteti la prima achizitie de acest gen? Daca ati substituit moneda onestului vanzator si acum doriti sa il stoarceti de bani?

Sa ne intelegem, eu nu va pun la indoiala buna-credinta, insa ca sa va pot ajuta, trebuie sa ne punem un pic in mintea celuilalt. Astfel incat, ganditi-va cum veti reactiona dvs. daca vanzatorul va opune ce am scris eu mai sus.

In alta ordine de idei, cred ca veti avea o sansa cu plangerea la politie, doar daca respectivul a mai comis-o si cu altii, care la randul lor au depus plangere. Altfel, va ramane totul la stadiul de ba da, ba nu !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
va salut ! moneda de argint are o greutate diferita de cea falsa . pe colet lucratorul postal specifica , la prezentare ,greutatea coletului . se poate demonstra foarte usor ce continea respectivul colet comparand greutatea coletului cu greutatea normala a monedei autentice (luata din cataloagele de specialitate )+ greutatea ambalajului .stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
dan curea, utilizator
Depuneți plângerea penala și se vor face cercetări.

Puteți vorbi mai intai cu vânzătorul ca sa rezolvați amiabil.
D-le Dan Curea, cred ca nu ati trimis niciodata un colet prin curier. Greutatea se poate exprima numai prin multiplu de KG si nici decum in mg - unitate de masura ce ar putea da diferenta ( nici as , ca ambalajul ar fi mult mai greu decat diferenta de greutate a unei monede din fier sau una din argint)

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ... Adata85 Adata85 Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)