avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Din CCC 1 in CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Din CCC 1 in CCC2

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cand trebuie suspendat contractul de munca in conditiile in care:
- primul copil este nascut pe 13 decembrie 2012
- al doilea copil este nascut pe 07 mai 2014.
Sunt in CCC pt primul copil si stau in concubinaj, iar sotul meu nu lucreaza.
vreau sa intru in CCC pentru al doilea copil dar angajatorul imi suspenda contractul cu data de 14 noiembrie pe motiv ca trebuie sa stea tatal o luna acasa. Spuneti-mi va rog, nu trebuie suspendat CIM cu data de 14 decembrie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:51, 4 Noiembrie 2014
1. Deoarece al doilea copil este nascut inainte de a se termina CCC1 dvs. veti intra direct din CCC1 in CCC2 indiferent daca tatal copilului intra sau nu o luna in CCC.

2. - Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil va prezentati la Primarie si solicitati trecerea din CCC1 in CCC2 (nu aveti nevoie de alte acte).
- Prelungirea suspendarii CIM se poate face si cu 14 noiembrie si cu 14 decembrie, nu va afecteaza cu nimic.

3. Indemnizatia pentru CCC2 va fi aceeasi cu indemnizatia pentru CCC1.

4. - Pe perioada de la nasterea celui de al doilea copil si pana se termina CCC1 puteti beneficia, pe langa indemnizatia pentru CCC1, de inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si sa completati o cerere pentru cei 600 lei lunar.

5. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii primului copil (inclusiv luna nasterii) tatal a avut venituri din salarii atunci o luna de zile din CCC1 ii este rezervata lui.
- La fel ii va fi rezervata si o luna din CCC2.
- In situatia in care s-au suprapus cele doua nasteri dvs. veti beneficia de CCC2 pana va implini al doilea copil 1 an si 10 luni (ultimele 2 luni fiind rezervate tatalui, luni in care poate intra in CCC daca doreste).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copii Criscriss Criscriss Buna ziua Sunt in concediu crestere copil din 1 aprilie 2016. Sunt insarcinata in luna a 6/7. Ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii martie. Pot intra direct in ... (vezi toată discuția)
Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru al doilea copil AndreeaS02 AndreeaS02 Buna ziua, In prezent ma aflu in concediu crestere copil pana in luna septembrie. Sunt insarcinata si in luna iulie urmeaza sa nasc. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)