avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am descoperit un beci al vecinilor sub casa mea!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am descoperit un beci al vecinilor sub casa mea!

Buna ziua,

Am cumparat o casa cu un perete comun, este acelasi perete utilizat de 2 case.

Recent am vrut sa sap in camera cu peretele comun si am descoperit o trapa de la un beci.

Le-am intrebat pe vecine si mi-au spus ca ele asa au cumparat si ca e beciul lor.

Ce pot face eu in situatia asta?

Doresc fie sa astup beciul de pe portiunea mea asa cum figureaza in cadastru, fie sa imi pastrez partea din beci care mi se cuvine.

Nici nu stiu daca acel beci apare declarat in vreun contract de vanzare cumparare, in contractul meu sigur nu apare si a fost o surpriza sa descopar ca am o gaura in camera cu peretele comun.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 13:01, 20 Noiembrie 2014
Intai si-ntai decideti-va, doriti sa aveti beci sau nu?! Daca doriti sa aveti beci, separati beciul printr-un perete care sa fie pe verticala peretelui comun. Daca nu doriti beci, dupa separare partea d-voastra de beci umpleti-o. Dar ATENTIE! In situatie in care vreti sa umpleti partea d-voastra de beci construiti un perete despartitor solid, deoarece asupra lui, a peretelui, se va exercita presiunea umpluturii. Cu cat materialul de umplutura va avea densitatea mai mare, cu atat presiunea va fi mai mare. Si inca ceva: diagrama de presiune are forma unui triunghi, adica are valoarea maxima la baza zidului. Mai aveti si varianta folosirii in comun a beciului prin pastrarea status-quo-ului, adica a situatiei actuale.
este o problema foarte grava !credeti ca fostul proprietar nu a stiut de beci ? nu credeti ca cineva v-a mintit ?
eu pentru inceptut , as initia o actiune impotriva vanzatorului , ca a pus in practica o marsavie, apoi m-as ocupa putin si de primarie , sa vad ce scrie prin registre....
vecinului , nu i-a stat putin inima cand ati descoperit beciul , nu ati sesizat o schimbare o culorii tenului dansului , reactia cum a fost...cred ca i s-a facut parul maciuca!

ganditi-va prin absurd , cum ar fi sa inceapa un incendiul din beciul de care nu ati stiut...care ar fi pozitiile celor 3 implicati (primaria/vanzatorul/vecinul) in toata "talharia" asta ?
Anterior oricarui demers,studiati temeinic documentele de achizitie casa,analizati extrasul de carte funciara,schitele imobilului
anterior , vanzatorul nu a transmis/spus/confirmat nimic despre acel beci , altfel , cumparatorul nu l-ar mai fi "descoperit" .mai logic de atat ,nu vad sensul studiului , mai ales temeinic, al contractului !
Buna ziua,

Beciul ( Pivnita ) nu apare in nici un document cadastral si nici in contractul vecinilor.

Ei au zis ca "asa au cumparat" insa nu este stipulat in nici un act, acolo a fost o casa batraneasca si au spus ca beciul exista.

Pe acel beci era o veche podina, iar eu am inceput lucrarile pentru a turna beton.

Am dreptul sa astup acel beci si reconsolida peretele comun?

Ce pasi trebuie urmati? Nu mi se pare ok ca vecina sa fie prin beci pe proprietatea mea, eu in cadastru am cumparat acea camera, deci sunt proprietar pe acel pamant.

Cui trebuie sa ma adresez?

Pentru beci ar trebui sa se plateasca impozit? Ca nu e declarat nicaieri si vecina are deja borcanele cu muraturi in interior, sunt pe punctul de a darama acel beci si reconsolida peretele comun, care nu cred ca va rezista la greutatea unei placi de beton.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Acord vecin pt amenajare camera in podul unui duplex? ovidiu1984 ovidiu1984 Buna ziua, Stau intr-un duplex pe parter, are o placa de beton care desparte parterul de pod.Podul este unu mai inalt,despartit de un perete de caramida de ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Izolatie polistiren, casa intra pe terenul vecinului stefanp2803 stefanp2803 Buna ziua, Am autorizatie de consolidare si extindere pentru o casa in Bucuresti. Casa are 2 pereti construiti pe limita de proprietate (lateral-stanga si ... (vezi toată discuția)