Am cumparat o casa cu un perete comun, este acelasi perete utilizat de 2 case.
Recent am vrut sa sap in camera cu peretele comun si am descoperit o trapa de la un beci.
Le-am intrebat pe vecine si mi-au spus ca ele asa au cumparat si ca e beciul lor.
Ce pot face eu in situatia asta?
Doresc fie sa astup beciul de pe portiunea mea asa cum figureaza in cadastru, fie sa imi pastrez partea din beci care mi se cuvine.
Nici nu stiu daca acel beci apare declarat in vreun contract de vanzare cumparare, in contractul meu sigur nu apare si a fost o surpriza sa descopar ca am o gaura in camera cu peretele comun.
Ce voi face: voi angaja o firma de constructii care raspunde pentru siguranta zidului, voi adopta turnarea unei placi de beton sa fim siguri ca nu va pica la umplutura pamantului.
Juridic, daca zidul cade, nu firma de constructii raspunde?
Ca si la un investitor, care angajeaza o firma de executii constructii, daca zidul cade cine este vinovat?
Poate fi off-topic.
Casa parintilor mei are zid comun. Vecinii "s-au inaltat" cu inca un etaj.
Concluzia: peretii casei parintilor mei au inceput sa crape. Toata zapada este pe acoperis ingreunand astfel. Vecinii au considerat ca au dreptul "ca sunt proprietari" si nu pot fi trasi la raspundere. Cam asa se intampla cand nu iei in considerare viitoarele repercursiuni.
Daca este off-topic va rog sa stergeti.