avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Restituire aport personal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Restituire aport personal

Buna ziua,

am facut ceva plati prin transfer bancar catre cateva persoane fizice.
Firma este un srl -prestari servicii - ( markering, turism , targuri si expozitii ), platesc 16 % impozit pe profit.
Intrebarea este : am procedat corect daca am trecut acele transferuri in contabilitate ca si restituire aport personal? neavand nici un act


( factura, contract etc) pentru transferurile facute, doar ca se vad in banca si trebuind sa le inregistrez cumva. #-o

Eu avand de recuperat aport personal de la firma si incadrandu-ma in suma transferata catre diferite pers. fizice.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 17:18, 26 Noiembrie 2014
Nu e vorba de un aport personal ci de un imprumut catre firma, care se poate restitui ulterior. Ca regula, nu ar trebui sa achitati furnizori din contul dvs. personal ci sa depuneti banii la banca in contul firmei inregistrand imprumutul asociatului catre firma 5121 = 455. Apoi, daca aveti disponibilitati in cont, sau in casierie puteti inregistra invers, restituirea imprumutului de catre firma, luandu-va banii inapoi.

Incerercati sa procedati cat mai clar, prin inregistrari contabile, astfel incat sa nu aveti probleme la un eventual control. Fiscul are tendinta sa trateze aceste imprumuturi drept "bani negri" respectiv sume ne-batute pe casa de marcat care ajung in buzunarul asociatului sau "dividende mascate" ridicate din firma sub forma de restituire imprumut. Aproape intotdeauna Fiscul se intreaba de unde sunt banii aia care crediteaza firma.
Va dati seama singur ca, la un eventual control, respectivele plati se vor vedea foarte clar ca sunt pe alte nume decat al dvs. De procedat evident, nu ati procedat corect si consider ca trebuie sa evitati astfel de operatiuni pe viitor. Retrageti numerar si platiti-va cu cash datoriile sau, transferati-va banii intr-un cont personal si de-acolo faceti ce plati doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Rambursare imprumut oferit de asociatul unic firmei. ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Asociatul unic a oferit firmei un imprumut, la inceperea activitatii. Imprumutul trebuie inapoiat in termen de 2 ani. Banii se vor vira lunar in ... (vezi toată discuția)