avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Buna ziua,
Pentru a-mi putea oferi un raspuns trebuie sa prezint faptele. Tatal meu a decedat in anul 1987, la acea data eram minor 13 ani si fratele meu avea 21 de ani. In anul 1989 mama se recasatoreste iar noul sot vine sa locuiasca in apartamentul tatalui meu .Apartamentul a fost dat de catre intreprinderea unde lucra tata meu iar in anul 1992 mama si cu sotul de al doilea cumpara apartamentul de la Spatiul Locativ si se trec pe contractul de vanzare cumparare amandoi.In acest moment mama este decedata si ea si atat eu cat si fratele meu nu ne stim drepturile care ne revin atat dupa mama cat si dupa tata.Sotul al doilea a mamei are 2 copii din alta casatorie iar in urma casatoriei lor nu a mai rezultat nici un copil.Atat eu cat si fratele meu nu ne stim drepturile care ne revin dupa tatal nostru si dupa mama noastra si ce drepturi are sotul supravietuitor si copii acestuia.Multumim!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 11:08, 5 Noiembrie 2014
Subiectul a fost discutat suficient de mult si puteti gasi in forum cautand: succesiune, procent mostenire, etc.
Un exemplu aici: www.avocatnet.ro/content/for...
sau aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Noiembrie 2014
nucu$, utilizator
Ok, am inteles doar ca acolo este un caz de divort caz care nu se aplica la noi.
Apartamentul este bun comun pentru cei care l-au cumparat.("dat de intreprindere"= repartitie pt. folosinta nu proprietate)
Aici gasiti si niste procente care va intereseaza pentru mostenitorii rezervatari: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu detine un apartament, care l-a cumparat in anul 1998 de la stat. Acesta a obtinut apartamentul prin repartitie in anul 1975 fiind casatorit cu mama ... (vezi toată discuția)
sunt in mare incurcatura marinica71 marinica71 tatal meu sa casatorit cu mama mea in 1984 .in 1987 tatal meu a primit repartitie de la servici un apartament de 3 camere .in 1992 mama decedeaza iar tatal ... (vezi toată discuția)
Despagubire cota parte mostenire silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Situatie este: - familie 2 frati, mama si tata - proprietate: casa + teren aferent - mama decedata acum 15 ani - dezbatuta succesiunea - 3 ... (vezi toată discuția)