avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant cumparat cu zdelca......un caz pierdut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant cumparat cu zdelca......un caz pierdut?

Buna...., avem o problema si nu stim cum sa o mai rezolvam..... poate aici gasim un ajutor...un indrumator.Cu ceva timp in urma....socrii mei au cumparat de la o batrana un pamant.....pe baza unei zdelci.Acum 2 ani noi ne-am apucat de construit o casa....pe acel pamant.....bazandu-ne pe spusele socrilor...ca nu este nici o problema.Iar acum.....nu stim cum sa procedam.....cu actele. parintii l-au trecut pe el pe rol.....dar de la primarie am inteles ca titlu de proprietate nu se poate face pentru ca ar fi data o lege in sensul asta.Acea batrana....ar mai fi cumparat niste pamant in alta zona......unde si-ai fi trecut mai mult metri pe titlu iar din cauza asta pe pamantul nostru nu s-ar putea face acte decat pe 500m daca nu ar fi acea lege....., iar daca ar fi sa dam la pace cu batrana ar trebui sa isi strice ea titlul ca sa putem face noi.....lucru care batrana nu este deacord...! acum noi ne-am gandit sa o dam in judecata.....sa obtinem o hotarare judecatoreasca (daca s-ar putea)....cu ajutorul careia sa putem face titlu si acte pe casa...!problema este ca, daca o dam in judecata....nu am avea probleme din cauza ca am construit casa si nu avem nici un act?Cum putem proceda....??Va rugam ajutati-ne cu un sfat.!!(imi cer scuze daca nu am fost prea coerenta dar sunt destul de tinerica si nu ma prea pricep la astfel de probleme si povestiri)
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:53, 10 Noiembrie 2014
:wassat:

În ţară, în ţară, dar ...cam pe unde: pe dreapta, pe stânga? :)

Iertare, dar e haios mesajul dvs. Zău aşa! Păi, sunt vreo ... câţiva avocaţi în ţară (cred că numarul total a sărit de mult de 20.000). Şi :) n-or pleca ei chiar toţi să se bronzeze de Crăciun.

Dar zdelca (din rus. sdelka = chitanţă) se mai foloseşte, parcă, prin partea Moldovei. Şi cred că ar fi bine să căutaţi pe cineva din zona în care este situat terenul /unde locuiesc socrii dvs. Măcar să mai fi văzut în viaţa lui o zdelcă (o foaie intitulată ca atare)... Glumesc! Nu titulatura contează, ci conţinutul. Dar, din multe puncte de vedere, e preferabil să alegeţi un avocat din zonă.

Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
romascanu, moderator
Vedeti de ce e buna autorizatia de construire (printre altele). Ca se verifica si daca detineti cu acte terenul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumpărat cu zdelcă în 1969 anthynidiany anthynidiany Bunicul meu a avut un teren pe care l-a împărțit-o celor 3 fii. Proprietatea unuia dintre fii este mai lată, iar a celorlalți mai înguste astfel că ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune danabalauta danabalauta Buna seara. Am si eu o problema pe care nu stim cum s-o rezolvam pentru ca fiecare ne zice altceva. In 13.071971 socrii mei au cumparat 372 mp teren si ... (vezi toată discuția)
Acte casa pierdute Daniela005 Daniela005 Socrii mei au pierdut actele casei,ce pasi trebuie urmati pentru refacerea tuturor actelor,de unde trebuie inceput?? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)