avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cerere de pensionare respinsa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cerere de pensionare respinsa

Buna ziua,

Socrul meu in varsta de 60 ani, ii implineste in 07 decembrie, a depus cerere de pensionare la Casa de Pensii in baza adeverintelor din care rezulta ca are lucrati 34 ani si 5 luni. In perioada 01.11.1979 - 31.01.1990 a lucrat ca lacatus mecanic la UMTCF Brasov sectia Hoghiz aceasta perioada fiind incadrata in grupa a II iar pe langa aceasta perioada mai are inca 14 ani 1 luna si 22 de zile lucrate in grupa a II. De la Casa de Pensii i-a respins cererea de pensionare deoarece, cf decizie primite, din adeverinta primita pt perioada lucrata la UMTCF ii ia in calcul doar vechimea, grupa nu o i-au in calcul pt aceasta perioada deoarece, citez din decizie, nominalizarea este incorecta. Ce trebuie facut pt a se recunoaste aceasta perioada in grupa II, este un alt tip de adeverinta (am primit vreo 3 adeverinte pana acum si nici una nu a fost luata in calcul)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:43, 15 Noiembrie 2014
Avea inregistrata in carnetul de munca acea perioada lucrata in gr. a II-a de munca?
Pentru perioada respectiva a primit o adeverinta de la firma care a preluat arhiva fabricii.
1. Pe langa adeverinta trebuie si actele si tabelele nominale de la firma (din acea perioada) prin care s-au stabilit nominal cei care sunt incadrati in gr. a II-a de munca.

2. Faptul ca nu are inregistrarea in carnetul de munca este un motiv de suspiciune din partea Casei de Pensii.
A primit pe langa adeverinta si actele si tabelele nominale de la firma (din acea perioada) prin care s-au stabilit nominal cei care sunt incadrati in gr. a II-a de munca si este incadrata meseria in acel tabel dar cu toate acestea s-a respins pe motiv nominalizarea este incorecta. De la Casa de Pensii i-a spus ca adeverinta primita nu este buna ca trebuie un anumit tip, dar nu i se spune ce fel de adeverinta doresc sau sa i se dea una tip. Ce trebuie facut in acest caz?
Multumesc.

Este vorba de Ordinul ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie de pensionare Lucian Filipoaia Lucian Filipoaia Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un sfat, referitor la urmatoarea problema : O persoana(barbat) a depus dosarul de pensionare la varsta de 60 de ani, ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii de munca nu e recunoscuta la dosar de pensionare dana rod dana rod Buna ziua. Tatal meu tocmai a finalizat dosarul de pensionare si nu i s-a luat in calcul gr a II a de munca pt 20 de ani de vechime ca strungar. in total are ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca laura_p2014 laura_p2014 Buna ziua, As dori sa stiu daca nominalizarea de catre sindicatele societatilor comerciale pentru grupa a II-a de munca valabila pana la data de 01.04.2001, ... (vezi toată discuția)