avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare plata factura
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare plata factura

Buna ziua,
In 11..2013 lucram la un service auto "X"unde o cunostiinta mai veche, o societate comerciala "Y" a facut o reparatie la un autovehicul , in urma carei reparatii s-a emis o factura fiscala+deviz de reparatie, factura fiscala ce nu a mai fost achitata de beneficiarul "Y", desi totul a fost ok si reprezentantul societatii "Y" a semnat si luat toate documentele aferente. In 07.2014 am plecat de la service-ul auto respectiv si la lichidare, in loc de banii munciti am primit de la "X" un bon fiscal in valoarea facturii neachitate de catre "Y". Cum pot recupera suma facturii achitata din banii mei de la societatea "Y"?
Multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: ct77lbc , utilizator 09:47, 14 Noiembrie 2014
Multumesc frumos.
Deci desi am o copii conforme cu originalele ale facturii emise , devizului de reparatie si comenzi de intrare in reparatie si ORIGINALUL bonului fiscal ce atesta plata respectivei facturi, nu imi mai pot recupera banii achitati?
Multumesc, dar nu se poate deoarece inca mai am relatie buna de colaborare cu service "X" , relatie de pe urma careia am beneficii. Eu doresc sa ma intrept dc se poate catre firma "Y", dc nu, asta e... Inca o pierdere ...
ct77lbc a scris:

Multumesc frumos.
Deci desi am o copii conforme cu originalele ale facturii emise , devizului de reparatie si comenzi de intrare in reparatie si ORIGINALUL bonului fiscal ce atesta plata respectivei facturi, nu imi mai pot recupera banii achitati?

Au calitate procesuală persoanele între care există acel raport juridic.
În acest caz, raportul juridic e între service-ul auto și acel beneficiar. Adică factura, devizul, bonul fiscal e între service-ul X și beneficiarul Y.
D-voastră ca angajat la acea vreme a service-ului X nu aveți calitate procesuală pentru a recupera contraloarea unei facturi ale lui X împotriva lui Y.

Singura posibilitate ar fi fost să vă îndreptați împotriva lui X în temeiul relațiilor de muncă pe care le aveați cu aceasta.
Se pare că service-ul X a știut că nu vă veți îndrepta împotriva lui și a profitat de asta.

Legal nu puteți recupera datoria lui Y față de X decât dacă X vă dă o împuternicire pentru a-l da pe Y în judecată în numele lui. Încercați varianta aceasta.
Va multumesc de raspuns. Dupa parea dvoastra am vreo sansa de a recupera banii pe cale legala, asa cum ati mentionat, cu imputernicire ? De firmele de recuperare ce parere aveti ?
Dacă service-ul vă dă o împuternicire prin în numele lui puteți să-l acționați în judecată pe client, veți putea să-i cereți acestuia să plătească datoria pe care o are și astfel să vă recuperați banii de la service.
Nu e sigur că vă veți recupera drepturile salariale, dar tot e mai bine decât nimic.

Despre firmele de recuperare nu pot să îmi exprim o părere, deoarece aici ar fi prea multe de spus.

Oricum, soluția cea mai simplă și sigură este aceea de a vă cere drepturile salariale direct de la service în baza contractului de muncă pe care le-ați acut cu acesta.

Alte discuții în legătură

Recuperari contravaloare reparatii de la firma de asigurare niculaucarmen niculaucarmen O societate care are ca obiect de activuitate \"service auto\", poate solicita in instanta despagubire pentru reparatiile autoturismelor clientilor, de la ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare-reparatie autoturism dacmoto dacmoto Buna ziua, Am calitatea de debitor in Somatie de plata. Am fost dat in judecata de firma de reparatii la care am mers cu autoturismul. Am avut CASCO, proces ... (vezi toată discuția)
Decontari reparatii auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto executa lucrari de reparatii auto la diversi clienti ( X) urmand ca apoi sa recupereze banii de la soc de asigurari(Y) . Este corect ca factura si ... (vezi toată discuția)