avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dispozitie incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dispozitie incetare contract

Buna ziua !
Va solicit pentru urmatoarea situatie: in cazul in care ultima zi de preaviz este vineri (05.06.2009 ),incetarea contractului cu data de 06.06.2009 ,sambata,decizia de incetare se poate intocmi in data de 05.06.2009 ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 14:27, 1 Iunie 2009
Stimata lorelaloyd, preavizul in cazul demisiei este de X zile calendaristice. Contractul inceteaza in prima zi de dupa expirarea preavizului, legea nu distinge.
contractul trebuie sa inceteze in data de 09.06.2009
totdeauana daca ultima zi de preaviz este vinerea incetare cim este cu data de luni
in cazul nostru luni este 08.06.2009 si este sarbatoare legala astfel incetarea se face in 09.06.2009
se procedeaza asa pentru vechime in munca...3 zile

?? Unde ar fi prevazut ca trebuie sa inceteze intr-o zi lucratoare?
1. Incheierea sau incetarea unui act administrativ poate produce efecte incepand cu orice zi din an (indiferent ca este zi lucratoare sau nelucratoare).
2. "Moda" cu "nu pot cu data de ... ca e zi nelucratoare" vine de la neprofesionisti si, ca orice lucru negativ, s-a propagat repede in "mase".
daca ati facut cursul de Resurse Umane in care disciplina PENSIILE v-a fost predata, atunci stiti cum se calculeaza vechimea pt pensie. Ceea am spus sunt vorbele directoarei adjuncte de la CAS cu care am facut cursul.

Imi puteti spune ce vechime are un angajat care incepe lucrul in 01.04.2009 si inceteaza in 06.06.2009
si altul care incepe la fel si inceteaza cim in 09.06.2009?

Raspuns:
primul are 2 luni si 5 zile
al doilea are 2 luni si 8 zile

Chiar nu are nici o importanta 3 zile la vechime? Oare angajatul este de acord cu voi?
Incetarea contractului se face in ce zi dorim indiferent ca este zi lucratoare sau zi libera, eu va atrag atentia cum se calculeaza vechimea
In cazurile date mai sus ce spuneti?...au salarii diferite?...raspunsul este nu.

Sper ca v-am convins

Daca este in interesul angajatului si nu afecteaza angajatorul nu vad de ce trebuie sa facem motamo cum spune legea, ea ne da minim de zile ce le putem aplica.
Modul de calcul il gasiti la CAS dar cred ca toata lumea stie ca se calculeaza astfel:
2009.06.09-
2009.04.01
--------------
0.02.08
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
lorelayold76, utilizator
lorelayold76:
1. Nu v-a contrazis nimeni in ce spuneti. DA, este asa cum spuneti dvs.
2. Problema pusa era daca un act administrativ (CIM, act aditional la CIM, decizie de incetare CIM) poate sa isi produca efecte incepand cu o zi nelucratorare. Si aici raspunsul este DA.
3. Dvs. ati vrut sa spuneti ca omul poate castiga 1-2 zile de vechime in munca, conform exemplului dat. DA, est adevarat, dar nu il poti obliga pe angajator sa faca acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)
Intocmirea deciziei de incetare a contractului de munca Gianina - Claudia Gianina - Claudia Incep prin a multumi tuturor pentru ajutorul acordat Am o nelamurire cu privire la cum se intocmeste decizia de incetare a unui contract si daca ma ... (vezi toată discuția)