Buna ziua,as dori sa va intreb referitor la un credit bancar, ce nu a mai fost achitat din anul 2011. ....in anul 2012 am fost dat in judecata de Recuperatori. Din cele citite pe internet, am observat ca exista un termen de prescriptie. In cazul meu, daca ma angajez undeva si or sa imi trimita notificare catre firma, ca trebuie sa achit 1/3 din salariu....termenul de prescriptie merge in continuare ? sau va incepe sa decurga din momentul cand nu se va mai achita absolut deloc. ( mentionez ca nu detin bunuri mobile sau imobile )
As dori sa mai specific, ca am fost dat in judecata de 2 banci, una fiind pentru un card de credit de valoare mica. Care vor fi consecinele mele daca ma voi angaja ?...
Din cele citite, pe termenul de judecata,daca banca va face demersuri...posibil sa nu scap niciodata de prescriptie..nu?.
Dar faptul ca sunt dator la 2 banci, ce se va intampla cu "salariul meu" ?
Multumesc,astept un raspuns
Firma de recuperare a avut grija sa faca acte de executare prin care sa intrerupa acest termen.
Teoretic, mai mult de 1/3 din venituri nu va poate retine. Daca aveti 2 credite, tot la fel ar trebui, doar 1/3 din venituri. Daca observati ca fiecare banca in parte va retine 1/3 din venituri, puteti face contestatie la executare.
Pentru 2 credite, veti avea poprire pe 1/2 din salariu, nu numai pe 1/3.
Cand veti ajunge la executare silita, ati putea contesta invocand prescriptia.
va multumesc frumos pentru raspuns, insa...prin ordin judecatoresc, s-a ajuns la executare silita, insa...eu nu mai locuiesc la acea adresa si nu am absolut nimic pe numele meu. In principiu,toata viata o sa fiu urmarit,corect ?