avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament cu datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament cu datorii

Care sunt demersurile necesare pentru trecerea cu titlu de investitura in favoarea asociatiei a unu apartament cu datorii. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:06, 9 Noiembrie 2014
Nu exista asa ceva.
Care este problema, povestea?
" Art. 51.
- (1) Asociaţia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar
asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate
cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, după cheltuielile de judecată datorate tuturor creditorilor în interesul cărora au fost făcute.
(2) Privilegiul se înscrie în registrul de publicitate imobiliară al judecătoriei, la cererea pre
şedintelui asociaţiei de proprietari, pebaza extraselor de pe ultima listă lunară de plată a cotelor decontribuţie din care rezultă suma datorată cu titlu de restanţă.Privilegiul se radiază
la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitanţei sau a altui înscris prin care asociaţia confirmă plata sumei datorate.
(3) Operaţiunile de publicitate imobiliară privitoare la privilegiul prevăzut la alin.(1) şi (2) sunt scutite de taxăde timbru."
Ultima modificare: Vineri, 7 Noiembrie 2014
niotin, utilizator
Cred ca va intereseaza cum se poate inscrie privilegiul imobiliar.
Presedintele asociatiei de proprietari depune la OCPI o cerere, insotita de ultimele trei liste de plata, prin care solicita inscrierea privilegiului pentru debitul unui proprietar. Inscrierea se face in 1-3 zile cu drept de contestatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar petre_marian petre_marian buna dimineata.as dori sa stiu daca presedintele unei asociatii de locatari poate sa inscrie un privilegiu imobiliar (vezi toată discuția)
Instituire privilegiu imobiliar toma necredinciosul toma necredinciosul Nefiind de specialitate, vreau sa stiu ce inseamna ,,Instituire privilegiu imobiliar,,, concret, eventual articol de lege, si: - daca se poate institui acest ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune handsu handsu O intrebare , cel putin pentru mine , foarte interesanta . O hotarare judecatoreasca definitiva data in perioada in care a fost valabila Anexa 2 la Legea ... (vezi toată discuția)