avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cui ii revine casa
Discuție deschisă în Executare silită

Cui ii revine casa

O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si refuza sa mai plateasca. Banca scoate casa la licitatie. Executorul judecatoresc trimite un expert care estimeaza casa la valoarea de 150.000 lei.Daca se ajunge la executare silita, casa fiind scoasa la licitatie cum se procedeaza? Si daca ea valoreaza 150.000 lei, banca cu cat o scoate si care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:03, 10 Noiembrie 2014
pai, uitati-va la art de lege, citate mai sus si veti vedea ca da.
licitația va începe de la prețul de 50% din prețul de pornire al primei licitații. Dacă nu se obține acest preț și există cel puțin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preț oferit,chiar dacă acesta din urmă este mai mic decât valoarea creanței ori a garanției.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil grevat de sarcini (uzufruct etc.) Florin-Marius Florin-Marius \"Art 845 cod procedura civila (6) Dacă imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitaţie sau servitute intabulate ulterior înscrierii vreunei ... (vezi toată discuția)
Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)