avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal-accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal-accident rutier

Buna. In primul rand nu stiu sigur daca am ales bine domeniul acesta , daca are legatura cu intamplarea aceasta. In al doilea rand am nevoie de cineva din acest domeniu pentru a-mi putea explica ce s-ar putea intampla in urmatoarea situatie, deoarece nu ma pricep.
Fratele meu a facut acum cateva zile accident cu masina pe Valea Oltului. Toata lumea spune ca a intrat pe contrasens pentru ca a adormit si s-a izbit frontal de o dubita. El sustine ca nu a fost asa deoarece nu a adormit pentru ca avea telefonul pe bancheta si vorbea la telefon pe speaker cu o prietena care era in alta masina, mergeau amandoi in aceeasi directie, spre Bucuresti. El spune ca mergea pe sensul lui de mers si la un moment dat a fost orbit de faruri, o masina a aintrat in depasire si era la cativa metri in fata lui, el ca sa evite impactul a intrat pe contrasens ca sa evite masina care a intrat pe banda lui, dar nu a mai avut timp ca sa intre la loc pe banda lui si s-a izbit de dubita care mergea spre Sibiu. In urma acestui impact soferul dubitei nu a patit absolut nimic, singurul ranit este fratele meu care are femurul rupt si a avut nevoie urgent de interventia medicilor. Din acest fapt el nu a reusit sa dea nici macar o declaratie, nimeni nu l-a intrebat nimic. Acum peste tot si in ziare, pe internet , precum si in procesul verbal scrie ce a sustinut soferul dubitei, ca fratele meu a adormit. Mentionez ca nu a consumat alcool si viteza era intre 40-50km/h.
Acum intrebarea e urmatoarea:Cum se procedeaza in urma acestui accident ?
Si mai ales ce poate pati fratele meu ?
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic Arad , Consilier juridic 11:13, 8 Noiembrie 2014
Daca sustineti ca cel din dubita nu a patit nimic nu poate fi vorba de dosar penal. Pentru a se deschide un dosar penal fata de fratele dvs cel din dubita va trebui sa prezinte politiei un certificat medico-legal unde sa fie specificat ca a suferit in urma accidentului vatamari corporale pentru care au fost necesare vindecarii minim 90 zile ingriziri medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier- dosar penal Georgyana230 Georgyana230 Buna. In primul rand nu stiu sigur daca am ales bine domeniul acesta , daca are legatura cu intamplarea aceasta. In al doilea rand am nevoie de cineva din ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe contrasens si provocare accident fara coliziune directa Daniel944 Daniel944 Buna ziua! Acum cateva zile circulam regulamentar pe un drum judetean si, iesind dintr-o curba, am observat o duba care venea din sens opus pe banda ei de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de avocat? Zaicick2009 Zaicick2009 Buna ziua, In urma cu aproape un an, am fost implicata impreuna cu mama si sotul meu intr-un accident rutier. Intr-o seara mergeam spre casa, cand un individ ... (vezi toată discuția)