avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Renuntarea la buletinul romanesc pentru obtinerea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Renuntarea la buletinul romanesc pentru obtinerea pasaportului spaniol

Buna ziua,as vrea sa stiu consecintele de a renunta la buletinul romanesc pentru obtinera pasaportului spaniol.Am proprietati in Romania.
Cel mai recent răspuns: camelia1985 , utilizator 22:27, 11 Noiembrie 2014
În Spania nu este admisă dubla cetăţenie. Cetăţenia spaniolă poate fi primită doar dacă sunt îndeplinite toate criteriile stabilite de legea spaniolă.
Dreptul de proprietate nu va este afectat de renuntarea la cetatenie.
Inca cetatenia spaniola nu pot sa o solicit,dar se poate (m-au informat de la consulat roman) solicita pasaport spaniol dar e obligatorie renuntarea la buletinul romanesc.
Poate ati inteles gresit ce vi s-a spus la consulat. Cred ca era vorba de pasaport pentru cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Obtinerea acestui tip de pasaport implica, intr-adevar, renuntarea la domiciliul din Romania si predarea cartii de identitate romanesti insa fara nicio implicatie asupra cetateniei (va pastrati cetatenia romana pana in momentul in care o obtineti pe cea spaniola).
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie rumi rumi buna ziua Sunt un roman plecat din tara acum 11 ani.Aici in Spania unde locuiesc acum am obtinut si cetatenia spaniola dar a trebuit sa semnez o hartie prin ... (vezi toată discuția)
Am cetatinia spaniola dar apar in românia ca cetățean roman Corina 67 Corina 67 Dacă imi scot pașaport românesc risc sa pierd cetățenia spaniola ? (vezi toată discuția)
Schimbare carte identitate in spania + certificat nastere bebe pentru zbor daniela013 daniela013 Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu cateva informatii...anul viitor imi expira buletinul (2014) si as dori sa stiu cum il pot renova de la ... (vezi toată discuția)