avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca in timpul CIC-ului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca in timpul CIC-ului

buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu co problema
ma aflu in concediu ingrijire copil pana la 2 ani. acesta se termina in iunie 2015, dar as vrea sa ma intorc la munca.
unde am lucrat innainte am fost pe perioada determinata. contractul meu de munca a fost inchis acolo.
acum mi-am gasit de lucru in alta parte, dar angajatorul imi face pentru inceput contract pe o perioada de proba de 2 luni.
as vrea sa stiu in ce condittii pot sau daca se poate sa semnez acest contract iar in cazul in care nu mi se prelungeste sa ma intorc in concediu.
adica sa nu pierd indemnizatia daca nu mi se prelungeste contractul.
stiu ca este vaarianta in care tatal sa isi ia o luna conc pentru copil, dar cu cealalta luna cum sa fac?
am mai auzit ca daca sunt angajata cu mai putin de 8 ore pe zi pot sa beneficiez de jumatate din indemnizatie pana la sfarsitul peioadei de concediu.
va rog sa-mi spuneti in e conditii sa putea sa nu pierd indemnizatia pentru copil dupa aceste doua luni in cazul in care nu mi se prelungeste contractul de munca
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:58, 10 Noiembrie 2014
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor a fost modificata si acum exista posibilitatea ca in timpul concediului crestere copil (CCC) sa obtineti venituri din ativitati profesionale de pana la 3.000 lei intr-un an calendaristic.
- Asteptam modificarea Normelor de aplicare a OUG 111/2010 pentru a vedea unde si cum se pot obtine aceste venituri (la acelasi loc de munca sau la altul, in baza unui contract individual de munca sau nu, cu full-time sau part-time etc.).

2. In momentul in care incheiati un contract individual de munca (CIM) se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si se va relua in momentul in care inceteaza CIM.

3. In cele doua luni cat veti lucra cu CIM tatal copilului poate intra el in CCC (fie cele doua luni fie numai o luna).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Intreruperea concediului de crestere a copilului Stela30 Stela30 Buna seara! Sunt in concediu de crestere a copilului, am optat pentru doi ani copilul implinind varsta de 2 ani in decembrie 2014. Contractul meu de munca este ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie poplaura poplaura Buna ziua. As dori sa aflu daca, dupa noua Hotarare pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind concediul și indemnizația lunară ... (vezi toată discuția)