avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, in ce conditii se poate face o donatie intre persoane fizice? Este obligatoriu ca sa existe un grad de rudenie, sau se poate face si catre terte persoane?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:24, 11 Noiembrie 2014
Puteti dona oricui si orice bun din patrimoniul dumneavoastra.
In limita cotitatii disponibile daca primiti donatia, nu aveti nici temeri de desfiintare.
de fapt nu se desfiinteaza as spune ci poate fi supusa reductiunii ,si mai subliniez si poate, depinde daca dispunatorul are rezervatari....
La donatie, intre rude pana la grad 3 nu se percepe impozit.
In rest dvs puteti dona oricui, puteti dispune de patrimoniul dvs cum doriti, asa cum au spus si colegii mei mai sus.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Leordeanu Leordeanu Am vandut teren (obtinut prin donatie de la parinti ) la un frate . Poate el acum sa atace donatia ? (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)
Nelamurire mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,am o nelamurire in ceea ce priveste mostenirea si donatia...un exemplu daca eu mostenesc in timpul casatorie un imobil am voie sa-l donez fara ... (vezi toată discuția)