avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar sau avocat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar sau avocat?

Exista o alternativa la notari? Adica pentru un contract de vanzare cumparare apartament (inclusiv cota parte din teren, pot sa merg si la avocat sau sunt obligat sa trec pe la notari, care sunt exagerat de scumpi?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 29 Mai 2009
furgim a scris:

Exista o alternativa la notari? Adica pentru un contract de vanzare cumparare apartament (inclusiv cota parte din teren, pot sa merg si la avocat sau sunt obligat sa trec pe la notari, care sunt exagerat de scumpi?

Notarul este cel care se ocupa de autentificarea contractului de vanzare cumparare pe care dmv l-ati mentionat, astfel sunt sub sanctiunea nulitatii.
Din pacate in Romania,notarul este regele contractelor de vanzare cumparare apartamentelor si terenurilor!!!!Este mai scump,insa au fost nevoiti sa scada preturile...de criza bato vina!!!
Din pacate notarii au mai multa putere in parlament decat avocatii.
Poate ca stimatilor colegi avocati din parlament nici nu le pasa de aceasta chestiune.
Alta explicatie nu pot gasi pentru modificarea in acest sens a legii.Era vorba de o modificare a legii in sens diametral opus...

Cat priveste preturile la notar inca sunt mari din cate am auzit.S-a perceput de curand 14 000 lei...
Pentru ceea ce este de facut in aceasta privinta de catre un notar este chiar este mare, as zice.
Dar pana se va modifica legea asa vor sta lucrurile.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Probleme la vanzare teren Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna seara,, Am o mare nelamurire si problema in acelasi timp.Doresc sa vand un teren.Am urmatoarele acte: titlu de propietate,cadastru,intabulare, extras de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)