avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxare telefonie pentru apeluri deviate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxare telefonie pentru apeluri deviate

Buna! Nu stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns, dar eu am sa va intreb oricum. Pe scurt, uitati problema mea: am un abonament de 4 euro la Orange( 200 minute in retea si 30 nationale) si o cartela prepay cu minute nelimitate in retea si 200 min. internationale, pe care am folosit-o in aceasta luna. Deoarece nu am doua telefoane si fiindca am o prietena plecata in Germania pentru prima data, mi-am deviat apelurile pe cartela si am vorbit cu ea de cateva ori. Surpriza mare a fost cand am fost sunata de un operator Orange ca sa discutam despre abonamentul meu. Ce s-a intamplat de fapt? Nu am consumat nici unul din minutele internationale pe care le_am avut pe cartela, dar le-am consumat pe toate celelalte de pe abonament si am un cost suplimentar de aproape 100 euro. De unde sa stiu eu ca sunt taxata si invers( atunci cand eu apelez)? As dori sa stiu si eu unde este informat utilizatorul de modul de taxare a apelurilor deviate? E vina mea si atunci platesc sau e vina lor si atunci ma scutesc de plata? Daca a mai patit cineva asa, rog sa imi raspunda! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 11 Noiembrie 2014
Cand apelati de pe cartela, consumati de pe ea, cand sunteti sunat pe nr de abonament si raspundeti de pe cartela, platiti pt ca va suna nr dvs.
Cereti explicatii in scris companiei, si vedeti cine si pe cine a sunat.
Solicitati desfasurator pe nr de ab sa vedeti ce apeluri s-au efectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contract firma telefonie mobila tudor92 tudor92 Buna ziua! Am o problema cu unul din operatorii de telefonie mobila. In data de 14 august 2014 am incheiat un contract la distanta cu unul din operatori. ... (vezi toată discuția)
Oferta incarcare cartela mobil BotLaurentiu BotLaurentiu Buna ziua, Pe 31.12.2014 am trimis in jur de 80 mesaje in diverse retele la care am primit raspuns: credit insuficient si obisnuitul mesaj \\"incarca pana la ... (vezi toată discuția)
Cost suplimentar factura telefon mobil david38 david38 Buna ziua , Numele meu este David , in urma cu doua luni am incheiat un contrat cu o firma de telefonie mobila. Cand am fost sunat ,mi s-a prezentat un ... (vezi toată discuția)