avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Oferta incarcare cartela mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Oferta incarcare cartela mobil

Buna ziua,
Pe 31.12.2014 am trimis in jur de 80 mesaje in diverse retele la care am primit raspuns: credit insuficient si obisnuitul mesaj "incarca pana la 01.01.2015 ..... si oferta... se va activa automat". Am incarcat cartela cu 5 euro iar ei nu mi-au activat oferta automat luandu-mi din cei 5 euro c.val mesajelor si a apelurilor la alte tarife.
I-am contactat si au incercat sa-mi explice ca :
Referitor la solicitarile dumneavoastra, asa cum am discutat si telefonic, creditul reincarcat a fost folosit integral pentru servicii, urmand ca din 01.01.2015 sa se reinnoisca pe cont optiunea OFERTA 5. Din pacate in 01.01 nu ati mai avut pe cont 5 Euro pentru a se realiza o astfel de reinnoire, de aceea tot ce ati continuat sa folositi a fost tot din creditul reincarcat in 31.12.
Ati mai auzit de asa ceva, nu inteleg eu bine, sau este o inselaciune?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:53, 6 Ianuarie 2015
Nu e nici un fel de înșelciune.
Trebuia să verificați dacă v-a fost activată opțiunea înainte de a trimite mesaje.
Dacă nu ați verificat, probabil că după ce ați încărcat cei 5 Euro ați trimis mesaje care au fost taxate din acea sumă, iar ladata activării opțiunii în cont nu mai erau cei 5 Euro necesari.
Din câte spuneți mesajele le-ați trimis pe 31.12, iar opțiunea se aciva doar pe 1.01, deci în 31 mesajele v-au fost taxate din cei 5 euro. E normal că pe 01 să nu mai aveți suma respectivă.
Este o eroare la vodafone, daca nu a expirat termenul ofertei si se incarca, foloseste creditul. Si eu am patit la fel, asa ca nu mai incarc in avans pentru autoactivare.
Raspunsul dumneavoastra este aproape identic cu cel oferit de ei, dar eu am 3 probleme;
1- mesajul lor suna "Reincarca PANA LA 01.01.2015 cu 5 euro credit si extraoptiunea cu ...... se reinoieste automat" deci nu spune cand.
2- mesajaele ar fi trebuit sa plece deoarece aveam suficiente minute ramase din cartela anterioara si am primit pt fiecare mesajul de credit insuficent (a incercat o angajata de-a lor sa-mi explice ca oferta ar fi valabila doar 30 de zile)
3- dupa efectuarea platii au trimis mesajele care initial au fost blocate

Deci e ca si cum iti scriu ca iti fac un serviciu contra unei taxe iar dupa aceea te trezesti ca domnule banii aia s-au dus pt. cateva mesaje ca esti mic prostut si mai poti inghti chestii de genul platesti servicii ioc.
Asa este si vreau sa-i fac sa-si plateasca greseala si s-o indrepte.
Eu pot să vă spun că la Orange, dacă încarci cu mai multe zile înainte de a-ți expira perioada opțiunii respective, dar mai ai încă minute sau mesaje disponibile, nu se scade din creditul încărcat ci din minutele sau mesajele disponibile opțiunii.

Dacă însă acestea s-au epuizat, se va consuma din creditul încărcat și nu se va reactiva opțiunea decât la data când aceasta expiră.

Probabil că nu ați mai avut mesaje disponibile în contul opțiunii din luna decembrie, iar atunci când ați mai trimis mesaje acestea s-au contorizat din creditul cu care ați alimentat cartele prepay.

Alte discuții în legătură

Inselaciune firma de telefonie mobila - cer consultanta tot tot Buna ziua, Sunt profund indignat de cum isi inseala VODAFONE clientii in anul 2013. Concret: - posed cartela Vodafone - activat extraoptiunea Flexi 6 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu compania orange bogdan13 bogdan13 Ma numesc Bogdan, sunt din Arad si am o problema care o consider discriminare. Am o cartela prepay Orange si tot timpul imi activez optiunea dorita. Luna ... (vezi toată discuția)
Am pus 5 euro pe cartela si azi ma uit, ca vodafone le a furat. ... Alexa7322 Alexa7322 Am pus 5 euro pe cartela si azi ma uit, ca vodafone le a furat. Cum vad am primit doua zila inainte un mesaj unde scrie, daca nu doresc activatea aceastei ... (vezi toată discuția)