avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice ACHIZITII DIRECTE- PRAG
Discuție deschisă în Achiziţii publice

ACHIZITII DIRECTE- PRAG

Buna ziua
Conform OUG 34/2006 se poate efectua achizitie directa de produse , cu acelasi
C P V pana la 30 mii euro ,fara tva.
Care este perioada in care se calculeaza pragul de 30 000 euro?
-anul bugetar ?
-12 luni consecutive de la semnarea contractului ?
- pe toata perioada achizitiei , indiferent de ani ?
Exemplu: Daca in anul 2014 am achizitionat rafturi in valoare de 20 000 euro. atunci in anul 2015 mai pot sa cumpar rafturi de inca 20 000 euro, fara sa aplic CERE DE OFERTA , sau trebuie cerere de oferta pentru ca pe total am depasit 30 000 euro ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters334413 , utilizator 11:35, 12 Noiembrie 2014
Achiziţia publică reprezintă ansamblul operaţiilor, actelor şi faptelor realizate de o autoritatea contractantă, de la identificarea unei nevoi sociale până la realizarea ei, pentru care sunt folosiţi bani publici, răspunsul necesită mai multe detalii.
De principiu parerea mea este în sensul că nu se poate urma procedura achiziției directe, deoarece din speța dumneavoastră se poate desprinde concluzia că doriți fragmentarea procedurii de achiziție în scopul și în favoarea procedurii directe.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)
Cum estimez corect valoarea la porcedura simplificata, dupa ajungerea la pragul in care nu se mai poate face achizitie directa cristinacarina cristinacarina Am o nelamurire legata de valoarea estimata pe care trebuie sa o contina documentatia in cazul unei proceduri simplificate (fosta cerere de oferta din OUG ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)