avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie vanzare dulceata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie vanzare dulceata

Buna seara. In toamna aceasta am plantat trandafiri de dulceata pe 20 ari. Ma intereseaza de ce autorizatii voi avea nevoie la anul pentru a produce si vinde dulceata de trandafiri. Informatiile pe care le am acuma se contrazic una pe cealalta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriano , utilizator 09:23, 13 Noiembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebuie in primul rand o forma de exercitare a activitatii economice care sa fie declarata ( adica II, AF, PFA, SRL etc) Inregistrarea se face la ONRC, unde va veti autoriza pentru CAEN-ul potrivit. ONRC efectueaza toate demersurile pentru autorizarile ce tin de pompieri etc
Apoi va trebuie autorizatie sanitar veterinara de la DSV care viziteaza locul de productie si decide daca aveti sau nu conditii proprii de igiena. Deasemenea in cazul producerii de alimente trebuie sa va declarati si retetarul. DSV nu este o sperietoare, el este acolo ca sa va dea si sfaturi despre cum sa intrati in legalitate, trebuie doar sa intrebati.
Daca vreti sa vindeti dulceata si in piete va trebuie si certificat de producator de la primarie. Tot de la primarie va trebuie si autorizatie de functionare.
Daca intentionati sa etichetati produsele, atentie la cerintele minimale privind etichetarea.
Multumesc mult pt raspuns. O alta nelamurire pe care o am este legata de vinderea dulcetii doar in piata. Pentru a vinde dulceata produsa din trandafirii mei doar in piata este suficient doar certificatul de producator sau trebuie constituita o II,PFA,AF, etc cu toate celelalte autorizatii ONRC, DSV, pompieri...? Multumesc.
E suficient certificatul de producator, momentan. Dar cum m-a completat un distins membru al forumului in curand se va introduce obligatoriu si carnetul de comercializare (tot cu regim special, eliberat de primarii).
Detalii aici:
[ link extern ]
E valabil daca doriti sa vindeti in piete, neambalat si neetichetat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
adema1980, utilizator
Ok. Multumesc mult. Sanatate si numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare sirop lavanda CercejaElena CercejaElena Buna ziua, m-ar interesa pentru a putea comercializa siropul de lavanda produs de mine ce formalitati trebuie facute? Detin doar un atestat de producator de ... (vezi toată discuția)
Comercializare oua de prepelita manuelle manuelle Buna ziua. Pentru comercializarea oualelor de prepelita in magazine, catre pensiuni, etc. ...... este suficient deschiderea unui PFA si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sau certificat de producator laucrisim99 laucrisim99 Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce acte am nevoie ca sa pot obtine o autorizatie sau un certificat de producator pentru a putea sa pot comercializa ... (vezi toată discuția)