avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident bizar - Culpa comuna ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident bizar - Culpa comuna ?

Buna ziua,

incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore.
Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens unic(DRUM CU PRI) si unul cu circulatie in ambele sensuri (INDICATOARE DE STOP), eu circuland pe drumul fara prioritate am oprit la stop. Au trecut cateva mesini pe drumul cu sens unic din dreapta spre stanga. Ultimul a fost un Alfa Romeo. Dupa ce a trecut Alfa Romeo, masinile care veneau din dreapta au oprit deoarece aveau o trecere de pietoni si un pieton se angajase in traversare. Eu am inceput sa trec prin intersectie, intersectand practic drumul cu sens unic. Cam pe la mijlocul intersectiei am fost izbit din stanga de acea masina Alfa Romeo care inceput sa faca manevra de mers inapoi.
La politie s-a constatat Culpa Comuna. Conducatorul auto Alfa Rome, neasigurare la mersul inapoi(doar amenda), iar eu neacordare de prioritate (Suspendare permis 2 luni de zile, amenda, puncte).

Momentan sunt confuz si nu sunt de acord cu cele constatate. Eu m-am asigurat atat in stanga cat si in dreapta. La momentul cand m-am uitat in stanga, am vazut Alfa Romeo trecut de intersectie si oprit, deoarece era coloana de masini. Dupa ce m-am asigurat si dreapta si am inceput sa trec intersectia, moment in care el a intrat in masarier si m-a lovit.
Pagubele mele sunt destul de mari, plus permisul suspendat.
Va cer sfatul pentru a merge mai departe.
1. Sa contest decizia politiei ?
2. In caz de culpa comuna RCA-ul acopera daunele ?

Va multumesc anticipat,
Vasile M.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 14:05, 14 Iulie 2009
Accidentul dvs este cel putin bizar...de ce ar fi dat in marsalier tocmai in intersectie acel autoturism care v-a tamponat? Si daca a dat in marsalier incat sa va produca pagubele amintite inseamna ca viteza era foarte mare ....Va sfatuiesc sa faceti contestatie in instanta fiindca regulamentul este interpretabil mai ales ca accidentul pe care l-ati suferit este creat in conditii nespecifice , respectiv ati fost tamponat in mers cu spatele de catre alta masina ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Accident în intersecție cu linie continuă: am virat doar după ce m-am asigurat, dar am fost lovit de o dubă venită din spate. este sau nu culpă comună? andras csilla andras csilla buna seara am o intrebare, am avut un accident in mai, la o intersectie, unde eu viram spre stanga. Am semnalizat din timp ce inseamna ca aproximativ de la o ... (vezi toată discuția)
Accident auto. declarata vinovata pe nedrept IrinaN IrinaN Buna dimineata. Numele meu este Irina, si va cer sfatul in legatura cu deciziile si actiunile pe care ar trebui sa le urmez pentru a mi se face ... (vezi toată discuția)