avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele de sâmbătă și de duminIcă fac parte din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele de sâmbătă și de duminIcă fac parte din perioada de concediu legală?

Stimați forumiști,
Zilele de sâmbătă și de duminecă cuprinse în zilele de concediu legal, acordat salariatului și admise de angajator, fac parte din perioada de concediu legală?
Ce text al legii speciale - Codul muncii, prevede una sau alta dintre situații ?

Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:58, 12 Noiembrie 2014
Sarbatorile legale in care nu se lucreaza,precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.Art.145 pct.3 din CM.
Art.145 C.mun.:
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

Codul muncii stabileste ca acordarea concediului de odihna se face in zile lucratoare, deci sambata si duminica nu se includ in numarul de zile de concediu efectuat:

ART. 145
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Zile libere sarbatori vs zile concediu legal Romulus43 Romulus43 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este normal/legal,atunci cand sunt zile libere de sarbatoare,sa-mi fie retinute zile din concediu de odihna. Va ... (vezi toată discuția)
Concedii legale care au pe parcurs sarbatori legale cu zile libere gustibenea gustibenea Concediul meu legal, de odihna cuprinde toata luna August cu 23 zile lucratoare. ziua de 15 August este sarbatoare legala cu zi libera. Doresc sa stiu daca in ... (vezi toată discuția)