avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Speta ciudata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Speta ciudata

Buna ziua,

In cadrul unei licitatii a depus oferta societatea comerciala cu raspundere limitata A, avand ca actionari doua persoane juridice (50% + 50%), una romana (B) si una straina (C), achizitia fiind de produse.
Ofertantul A a venit cu firma C atat ca tert sustinator (pentru experienta similara) cat si ca subcontractant (100%).

Oferta poate fi acceptabila?

Stiu ca nu in cadrul unei contract de produse nu se accepta subcontractant numai ca in OUG 34 nu e specificat clar. Nu putrem decat sa intuim ca, din moment ce la art. 188 lit. b si c este specificat clar ca ofertantii pot veni cu subcontractanti iar la lit. a, nu.

Nu inteleg de ce mai vine A si nu a venit direct C, din moment ce nu a furnizat niciodata produse similare cu cele solicitate si nici nu va furniza. Poate unde este persoana juridica straina....

Este posibil ca unul din actionari sa vina tert sustinator si/sau subcontractant?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:22, 18 Noiembrie 2014
In conformitate cu prevederile Ordinului ANRMAP 509/2011 privind formularea criteriilor de calificare şi selecţie, in cadrul aceleiaşi oferte/proceduri un operator economic poate îndeplini atât calitatea de subcontractant, cât şi pe cea de terţ susţinător, prin prezentarea de documente edificatoare în acest sens. Indiferent dacă există un singur sau mai mulţi susţinători, cerinţa privind cifra de afaceri sau cea privind experienţa similară va fi îndeplinită în întregime de către o singură persoană, respectiv un singur terţ susţinător.
Referitor la intrebarea din final, nu a venit direct ofertantul C, ci a venit ofertantul A, deoarece acest contract incheiat de catre ofertantul A il va ajuta pentru demonstrarea experientei similare proprii, in vederea participarii in viitor la alte proceduri de achizitie.
Ei, asta cu "de ce nu a venit direct C" era mai mult retorica. :)

Cum ramane cu subcontractantul la furnizare? Este permis sau nu?
Este permisa orice forma de participare a operatorilor economici-asociere, subcontractare, sustinere, indiferent de obiectul achizitiei-produse, servicii, lucrari.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert sustinator pentru asociati iulian_maric iulian_maric Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva cu urmatorul lucru: In cadrul unei proeceduri de achizitie publica, daca unul din ofertanti este un grup de ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator sau asociat? Katri Katri Buna ziua, In situatia in care am o firma nou infiintata (implicit fara cifra de afaceri, fara experienta similare, fara resurse umane si tehnice suficiente), ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)