Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Licitatii publice - participare in asociere
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Licitatii publice - participare in asociere

Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si lucrari de cale ferata. Ne-am asociat 3 dintre participanti iar ceilalti 3 au fost subcontractanti si terti susinatori cu lucrarile similare.( fiecare dintre acestia executand integral o parte din lucrare )
In fisa de date era specificat art 44 din OUG 34-ca modalitate de participare in asociere.
Ne-au descalificat pe motivul ca nu indeplinim cerintele minime privind-experienta similara ; ISo , si pentru faptul ca sunt 4 sustinatori pentru lucrarile similare , invocand ordinul 509/2011 - unde spun ei ca trebuie doar un tert sustinator pentru experienta similara, fara a preciza unde se spune ca subcontractantii nu pot prezenta experienta similara ,domeniul de activitate autorizat pentru partea din lucrare si sistemul calitatii solicitat ISo 9001 si Iso 14001.
Adica acestea nu se cumuleaza de la subcontractanti.
Anexa 2 din Ordinul 509 nu reprezinta actele care trebuie prezentate de participantii la licitatie?
Au dreptate la toate punctele mentionate ?

Va multumesc.


Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
ana2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 18:21, 23 Noiembrie 2012
Sunt multe elemente si detalii, raspunsul corect si complet poate fi dat numai dupa studierea FIsei de date si a modului in care voi ati participat. In principiu insa, experienta similara poate fi dovedita prin sustinerea unui singur tert, iar resursele subcontractantului nu contribuie la calificare, cu exceptia acelor certificari specifice activitatii lui.
Nicaieri nu se spune ca nu puteti prezenta mai multi sustinatori ptr. experienta similara. Ideea este ca experienta lor nu s e cumuleaza nici intre ei, nici cu dvs.
Daca un singur sustinator indeplinea cerinta in locul dvs. AC avea eventual obligatia de a va cere clarificari ptr. a se asigura ca acesta se angajeaza ferm sa va sustina singur, ferm si neconditionat. Daca indeplineau mai multi, sa va intrebe care poate fi luat in calcul.

ISO 9001 si 14001 nu se precizeaza daca se cumuleaza dar in OUG 34 scrie ca trebuie prezentate de ofertant. Depinde daca scrie ceva si in Fisa de date

Daca am inteles bine cele prezentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice ana2000 ana2000 Buna seara , Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele ... (vezi toată discuția)
Iso subcontractant ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Cerinta din Fisa de date este \\"[i]Se va prezenta Certificat privind implementarea si mentinerea unui Sistem de management ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta neagumarius neagumarius Buna ziua. Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este ... (vezi toată discuția)