avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS - PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS - PFA

In situatia in care o persoana lucreaza la o firma, cu contract individual de munca si norma intreaga, firma retinand si virand contributiile la Asigurarile Sociale , dar are si o activitate independenta, un PFA, mai are obligativitatea platii contributiei la sanatate, de 5,5 % pentru PFA?
Adica este obligat sa plateasca de 2 ori contributiile la sanatate? Odata cele retinute pe statul de plata de catre angajator si odata pentru PFA? La ce baza de calcul minima?
In ce temei legal?
Cu multumiri, in asteptarea raspunsului d-voastra
Cel mai recent răspuns: Apostol Pacuta , utilizator 08:43, 13 Noiembrie 2014
Da, se plateste lunar separat cass pentru pfa 5.5% la (venit - cheltuieli) dar nu mai putin decat valoarea salariului minim pe economie care acum e 900 lei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar militar si pfi - cass se plateste de 2 ori? pfipensionar pfipensionar Buna ziua, Sunt pensionar militar de cativa ani si anul trecut mi-am infiintat un PFI. Intrebarea mea este: achit contributia la asigurarile de sanatate de ... (vezi toată discuția)
Obligatiile pfa fata de bs si bass(fonduri) ContSters109653 ContSters109653 Caut sa gasesc un raspuns competent si corect vis a vis de obligatiile unei persoane fizice autorizate care obtine venituri in sistem real . Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)