avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare PFI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare PFI

Unde se inregistreaza fiscal un medic ce doreste sa functioneze ca si PFI?
La Anaf corespunzator adresei de resedinta sau la Anaf unde isi desfasoara activitatea?
Eu am situatia in care medicul doreste sa incheie contracte cu SRL din judete diferite.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 12 Noiembrie 2014
Cabinetul va fi unde isi desfasoara activitatea dar domiciliul fiscal personal va fi unde are resedinta.

Isi poate schimba domiciliul fiscal unde are activitatea dar isi complica viata. Poate primi diverse amenzi sau notificari in locul desfasurarii activitatii.

Taxele personale vor fi la resedinta cele ale cabinetului la activitate. Daca va avea doar impozitul personal si sanatate , pensii vor fi la resedinta. Pentru salariati, TVA ... la locul activitatii.
Legea nr.95/2006:
art.380 (3) Medicii care au obţinut certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România pot desfăşura activităţi medicale potrivit pregătirii profesionale în sistemul public de sănătate sau/şi în sistemul privat, fie ca angajaţi, fie ca persoană fizică independentă pe bază de contract. Calitatea de persoană fizică independentă se dobândeşte în baza certificatului de membru al Colegiului Medicilor din România şi a înregistrării la administraţia financiară în a cărei rază domiciliază medicul. În condiţiile legii, medicii pot înfiinţa şi cabinete de practică medicală.
Eu am gasit asta-
[ link extern ] /

Dosarul se depune la administratia financiara unde se va desfasura activitatea in baza contractului de colaborare sau la administratia in circumscriptia careia medicul are domiciliul stabil, termenul de eliberare fiind de maximum 10 zile calendaristice de la momentul depunerii.

"Sau" m-a incurcat de tot.
@Marian Bratu-nu isi infiinteaza el cabinet ci colaboreaza cu SRL-uri-nu v-a avea un cabinet stabil.
De la Anaf sect.4 mi s-a spus ca se inregistreaza la domiciliul unde isi desfasoara activitatea,de aceea nu mai inteleg nimic.
Actul normativ citat este inca in vigoare . Poate practica adauga la lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Kinetoterapeut pfi siempreska siempreska Buna seara! Un absolvent de kinetoterapie doreste sa incheie un contract de prestari-servicii cu un spital; in ce forma poate lucra legal? Am inteles ca o ... (vezi toată discuția)
Medicul - pfi sau cabinet individual Lorena Chirila Lorena Chirila ARt. 380 al. (1) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede faptul ca medicii pot lucra si ca PFI, daca sunt inscrisi in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Mai exista pfi? magdalena iacobescu magdalena iacobescu Lucrez ca si colaborator la o firma imobiliara de unde mi s-a spus sa-mi fac un PFI dar la Adminstratia Financiara din orasul meu Gaesti nu au auzit de asa ... (vezi toată discuția)