avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... furt calificat conform art 228 alin 1 si 229 alin 1 cp
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

furt calificat conform art 228 alin 1 si 229 alin 1 cp

Ordonanta de renuntare la urmarirea penala- zice dom procuror =constat ca fapta descrisa poate intruni elemente constitutive ale infractiunii de furt calificat,prevazuta de art 228 si 228 cp ,dar cred ca fapta nu justifica continuarea urmaririi penale....mai ales datorita faptului ca pentru administrarea probelor necesare gasirii vinovatilor,S-AR INTREBUINTA RESURSE DISPROPORTIONATE FATA DE CUANTUMUL PREJUDICIULUI CREAT.
Acesta este raspunsul la plangerea facuta pentru furtul unui telefon mobil la care am atasat tot ce era posibil,adica factura,coduri de acces.PIN-uri,deci tot ce era necesar pentru a detecta telefonul(2500 ron- mart 2013).Imi spune cineva daca este normal asa ceva,cand cunosc cazuri de persoane (copii de avocati)care fiind in aceeasi situatie au rezolvat problema in 10 zile ?
impotriva ordonantei de renuntate la urmarirea penala aveti dreptul de a depune plangere la prim-procurorul parchetului in termen de 20 zile de la comunicarea ordonantei
Organul de urmarire penala este obligat sa identifice vinovatul si sa se ajunga la tragerea la raspundere penala a acestuia.

Este prima oara cand aud ca s-a procedat in acest mod.

Este posibil ca datorita faptului ca partile se pot intelege sa nu mai procedeze cum procedau anterior.
Este posibila o astfel de solutie.
ART. 318 c.p.p.
Renunţarea la urmărirea penală
(1) În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport cu conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
(2) Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.
....................................................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta renuntare la urmarirea penala inaki inaki va rog frumos imi poate explica cineva ce inseamna ordonanta la data de 27 04 2014 s-a inceput inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de furt simplu ... (vezi toată discuția)
Furt calificat gaby4321 gaby4321 Buna seara,acum 2 seri eram cu o prietena in carrefour si am furat amandoi niste produse,am fost prinsi si predati politiei.La sectie am depus marturie,am ... (vezi toată discuția)
Violență in familie_renunțare la up Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. In cazul violentei in familie, exista posibilitatea renunțării la UP după ce victima a depus plângere penală la poliție? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)