avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta renuntare la urmarirea penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta renuntare la urmarirea penala

va rog frumos imi poate explica cineva ce inseamna ordonanta la data de 27 04 2014 s-a inceput inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de furt simplu fapta prev.si ped.de art.228 alin.1C.p din actele de urmarire penala rezulta ca in cauza sunt apilicabile prevederile art.318 alin.1 din C proc.pen.deoarece pentru infractiunea savarsita legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa inchisorii mai mica de 7 ani si in raport de cele mentionate se constata ca nu exista un interes public in urmarirea acesteia
fata de cele expuse in temeiul art.318 ali.(1) si (2) din C.PROC.PEN.RAP.la art 314 alin.(1)lit.b)din C.proc.pen DISPUN renuntarea la urmarirea penala pentru infractiunea de furt fapta prev si ped.de art 228alin.1C.pin temeiul art 275alin.3 Cod proc.pen cheltuielile judiciare raman in sarcina statului .In temeiul art.318 alin 7 din Cproc pen ordonanta se comunica iv copie persoanelor interesate ACUM VREAU SA VA ROG SA IMI SPUNETI SI MIE CE MI SE POATE INTAMPLA PENTRU CA E PRIMA DATA CAND MI S-A INTAMPLAT SI SINCER SUNT SPERIATA MULTUMESC ANTICIPAT
ART. 318
Renunţarea la urmărirea
penală
(1) În cazul infracţiunilor pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, procurorul poate renunţa la urmărirea penală când, în raport cu
conţinutul faptei, cu modul şi mijloacele de săvârşire, cu scopul urmărit şi cu împrejurările concrete de săvârşire, cu urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârşirea infracţiunii, constată că nu există un interes public în urmărirea acesteia.
(2) Când autorul faptei este cunoscut, la aprecierea interesului public sunt avute în vedere şi persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii şi eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii.

pentru infractiunea savarsita (...) se constata ca nu exista un interes public in urmarirea acesteia


Adica ati furat prea putin si ati avut o conduita exemplara in timpul cercetarilor (recunoastere, regrete, etc)!
Ar costa mai mult intretinerea dvoastra in puscarie decat prejudiciul cauzat.

Acum nu veti pati nimic pentru ca sunt puscariile prea pline cu infractori care au savarsit fapte mai grave (furturi mai mari, omoruri, talharii, etc.).
Dar daca veti mai savarsi vreo infractiune procurorul nu va mai fi ingaduitor si va trimite dosarul in instanta pe considerentul ca se va face loc.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
cyan, moderator
Este o solutie de netrimitere in judecata, ati scapat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat conform art 228 alin 1 si 229 alin 1 cp vadicomet vadicomet Ordonanta de renuntare la urmarirea penala- zice dom procuror =constat ca fapta descrisa poate intruni elemente constitutive ale infractiunii de furt ... (vezi toată discuția)
Cai de atac dupa hotararea din camera preliminara barandaniel barandaniel buna ziua in cazul in care judecatorul mentine in hotarare motivele procurorului si respinge plangerea pe anumite considerente... ce cai de atac mai are o ... (vezi toată discuția)
Violență in familie_renunțare la up Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. In cazul violentei in familie, exista posibilitatea renunțării la UP după ce victima a depus plângere penală la poliție? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)