avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perioada optima dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perioada optima dezbatere succesiune

Tata decedat pe 6 aprilie. este adevarat ca daca se dezbate succesiunea in termen de 6 luni de la data decesului nu se plateste? Daca se plateste se poate sa-mi spuna cineva (cu aproximatie) cat este? Va multumesc anticipat!!
Indiferent de procedura pe cale o veti alege ,cea notariale , sau cea judecatoreasca , vor exista costuri .
Cea mai avantajoasa modalitate , din punct de vedere financiar , este cea prin care sesizati instanta de judecata in vederea dezbaterii succesiunii ,si , eventual , a iesirii din indiviziune.
Daca exista acord intre erezi , instanta va solutiona cauza civila cu mai multa celeritate , putand lua act de acordul de vointa al acestora , consfintit intr-o tranzactie .
Aceasta tranzactie se incheie in forma scrisa .
Iar acceptarea succesiunii, fie ea tacita, implicita , fie expresa trebuie facuta in termen de 6 luni de la decesul autorului(care reprezinta si momentul deschiderii succesiunii)

Acceptarea tacita presupune luarea in posesia a bunurilor mobile , plata impozitelor , incheierea de acte de dispozitie cu privire la aceste.

Veti avea nevoie , daca veti opta pentru dezbaterea judiciara a succesiunii , de ajutorul unui avocat , iar onorariile acestoa difera .Insa costurile notariale sunt mult mai considerabile.
Succes.;)
Dezbaterea succesiunii in termen de 2 ani de la deschiderea acesteia (adica de la deces) va scuteste de plata impozitului de 1%.
Va multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - evitarea taxelor notariale prin introducerea unei actiuni in instanta cc2009 cc2009 Defuncţii - soţ şi soţie - au avut un singur descendent. Acesta a acceptat tacit succesiunea prin plata utilităţilor, a impozitelor şi faptul că a ... (vezi toată discuția)
Ce taxe platim? Bart Bart Buna ziua, Dupa decesul mamei, noi, copiii (mostenitorii), vrem sa vindem apartamentul. Trebuie sa facem succesiunea si as vrea sa stiu ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)