avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Imprejmuire teren format din doua parcele
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Imprejmuire teren format din doua parcele

Buna ziua,

Date problemei sunt urmatoarele:
- am un teren + o casa pe el care sunt imprejmuite cu gard (trecut in autorizatia de constructie); s-a facut receptia la casa si toate alea si eu am cumparat-o prin prima casa
- am cumparat in spatele terenului sus mentionat inca doua terenuri. Toate cele 2 terenuri au laturi comune
Acuma vreau sa imi imprejmuiesc cu gard cu fundatie si restul terenului.
Am intrebat la primarie si ei mi-au spus sa unific toate terenurile si ca ar merge cu autorizatia veche.
Noi nu am vrea sa unim toate terenurile pt ca terenul cu casa apartine banci si nu am vrea in cazul unei probleme sa ni se ia tot terenul.
In cazul asta presupun ca este necesar o autorizatie de construire.


Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:33, 13 Noiembrie 2014
Da, cel mai simplu si legal si ieftin este sa scoateti o banala autorizatie de constructie pentru imprejmuire si gata ati rezolvat problema, nu va complicati cu unire parcele si alte inventii caci va costa mai mult. Bafta!
Alipirea celor doua terenuri este obigatorie, sau se poate scoate o singura autorizatie de construire pt amandoua, tinand cont ca sunt alaturate avand o latura in comun?
Pe cate am citit eu in legea 50 se mentioneaza un singur teren, dar poate am inteles eu gresit.
Multumesc frumos.
Daca aveti de gand sa tineti toate terenurile faceti alipirea, daca aveti de gand sa mai vindeti din ele nu faceti alipirea, este simplu, de aici trebuie sa plecati in luarea deciziei. Este clar ca daca figurati cu mai multe numere cadastrale veti scoate mai multe autorizatii de constructie. Oricum nu este indicat sa figurati cu mai multe imobile (adica terenuri), chiar si dpdv al impozitului. Deci ..raspunsul este in functie de ce aveti dvs. de gand pe viitor (pastrati tot, vindeti, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu intre vecini magdaparvu magdaparvu Buna ziua. In luna Octombrie 2017 am achizitionat un teren in comuna Corbeanca. In momentul vanzarii a fost refacut cadastrul iar la inceputul anului 2018 a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc ... Flavius900 Flavius900 Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc cu plasa de sarma(stalpi de metal infipti in pamant de care sa leg plasa de sarma. Am ... (vezi toată discuția)