avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disp.art.1575 si art 1584 C.civ.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disp.art.1575 si art 1584 C.civ.

Va rog frumos, detaliatia-mi ce inseamna aceste articole invocate intr-o citatie. Cineva imprumuta bani de la camatar, returneaza banii dar camatarul spune ca nu mai scrie act ca e om de cuvant si nici hartia initiala nu o distruge sustinand ca nu o are momentan la el dar ca e om de cuvant, mai ales ca e si functionar public prezentand prin functie garantie. Apoi, citatie ca persoana ce a imprumutat banii cu dobanda nu a returnat banii, depunand inscrisul de mana al persoanei ce luase banii, inscris ce contine nu suma imprumutata ci suma cu o dobanda pe care a acceptat-o dar inscrisul completat cu martori falsi , ulterior, ce nu au fost prezenti in momentul respectiv, 2, dar, la initiativa camatarului trecuti in act, fara semnaturi, sematurile fiind facute de camatar ulterior, martori ce nu cunosc persoana iar persoana ce a luat banii nu ii cunoaste. Banii au fost returnati fara martori. Ce insemana aceste articole, ce e de facut? Avocatul ce va fi angajat, pe ce poate pleda? Revin, am gresit, art, 1576, nu1575 si 1584. Martorii trecuti in act, nu au fost prezenti doar, probabil, fiind prieteni ai camatarului, le stia exact datele, in dosar sunt prexentate copii xerox, nu originalul acelui inscris. Semnaturile lor au fost trecute ulterior... E vina celui ce a luat banii dar ce sanse are sa se afle adevarul? Buna credinta a lui fata de camatar, cum poate fi justificata?
E vorba de o un inscris de mana, nu act notarial, nu un contract, ce valabilitate are?
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
wap54, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 22:22, 29 Mai 2009
este greseala celui care a retrurnat banii in acele conditii. normal, ar fi trebuit ca acel camatar sa i ireturneze inscrisul , acest lucru facand dovada stergerii datoriei. I n aceste conditii, s-ar putea ca totusi persoana imprumutata( si pacalita) sa ceara o expertiza grafoscopica prin care sa se ateste ca semnaturile sunt false ,fiind facute de camatar. Prin aceasta , s-ar putea demonstra ca martorii invocati nu au fost prezenti la semnarea actului. Avocatul va sti ce are de facut, daca dvs. ii expuneti in mod corect faptele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână Ramonap Ramonap Am împrumutat unei persoane 10000 de euro acum 10 ani în baza unui contract de mână între mine și el. Persoana respectiva s.a angajat să plătească ... (vezi toată discuția)
Intrebare Poesia74 Poesia74 buna seara, Va rog sa imi spuneti, e posibil ca un ofiter de politie de la investigarea fraudelor, chipurile cine poate sti, sa sune de pe un numar de ... (vezi toată discuția)