avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dubii decizie presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dubii decizie presedinte bloc

Buna ziua,
Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc pentru a putea sa-si renoveze apartamentul, facand cerere catre administratie/presedentie pentru a fi scosi de la intretinere pe o perioada X. Intre timp, presedintele asociatiei de proprietari a facut sesizare la Biroul parcari cum ca aceasta familie nu mai locuieste in bloc si a propus in numele asociatiei de proprietari chiar dansului sa-i fie atribuit locul de parcare al familiei Popescu. ADP-ul s-a conformat si i-a atribuit locul de parcare presedintelui. Acum s-au depus contestii la ADP si de catre familia Popescu careia i s-a luat locul fara notificare prealabila, si de catre noi care aveam numar de inregistrare dosar mai vechi. Replica ADPului a fost ca a luat in considerare decizia Asociatiei de Proprietari.
Intrebarea mea este daca presedintele a actionat corect, in special propunandu-se singur, neconvocand comitetul sau tabelul cu nominalizarile pentru locurile de parcare, neanuntand pe nimeni din cadrul asociatiei de proprietari. Va multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:20, 16 Noiembrie 2014
Presedintele a procedat romaneste, daca vecinul s-a intors cu spatele i-a dat in cap, iar dupa ce a cazut ii pune si piciorul pe gat sa fie sigur!
El nu are competenta sa instiinteze ADP-ul cine sta sau nu in condominiu, cand se muta sau cand pleaca in concediu, dar mai grav este ce a facut functionarul de la Serviciul Parcari din Primarie, care daca era un loc platit trebuia sa nu il atribuie altcuiva decat dupa ce lua sau incerca sa ia legatura cu cel caruia i-a fost atribuit, iar daca acesta era intradevar mutat din condominiu, acest loc sa il atribuie urmatorului pe lista de asteptare, nu celui care a dat spaga mai mare.
Iar "duda" cu "Asa a stabilit asociatia" este praf in ochi, asociatiile de proprietari nu atribuie si nu recomanda Primariei cui sa dea locuri de parcare!!
In situatia in care fam Popescu a achitat integral c/v contract de concesiune aferent an in curs,acordarea locului de parcare de catre serviciul specializat din primarie constituie abuz-indiferent cine a desfasurat demersurile pentru preluare loc parcare
Adica ADP-ul a incasat, pe acelasi loc de parcare si in aceeasi luna, banii atat de la Popescu cat si de la presedintele asociatiei?
Ori Popescu nu si-a platit in termen locul de parcare conform contractului si ADP-ul a reziliat contractul din aceasta cauza?
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Din cate stiu eu fam Popescu a platit pentru tot anul 2014 impozitul aferent locului de parcare. Fam Popescu a depus contestatie la ADP pe cazul lor, noi am depus contestatie pentru atribuire incorecta (nu s-au respectat numerele de ordine ale dosarelor).
Ce ma intereseaza cel mai mult este daca presedintele a actionat corect desemnand in numele A.P. o persoana (adica pe dansul) in vederea atribuirii locului de parcare. In cazul in care dansul a procedat corect va trebui sa ne resemnam, in cazul in care NU a procedat corect ce am putea face, unde am putea contesta? Multumesc!
Nu intra in atributiile presedintelui sa desemneze beneficiarii locurilor de parcare.
Nu va pierdeti timpul sa contestati. Pur si simplu schimbati-l cu altul corect.

Alte discuții în legătură

Participare la adunarea generala a asociatiei de proprietari Isabela68 Isabela68 Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept. Problema este daca nu participi la ... (vezi toată discuția)
Parcare ali-ami ali-ami Buna seara,va cer ajutorul deoarece nu stiu cum sa procedez....vecinul care detie parcare a decedat,sotia si fiul(are gr de handicap) au dat masina,de 2 sapt ... (vezi toată discuția)
Refuz de atribuire loc de parcare tinaa tinaa buna seara . va rog sa ma ajutati sa inteleg de ce mi s-a refuzat dreptul unui loc de parcare la domiciliul actual si sa ma indrumati catre cine sa ma ... (vezi toată discuția)