avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... participare la Adunarea generala a Asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

participare la Adunarea generala a Asociatiei de proprietari

Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept.
Problema este daca nu participi la acea adunare, cum poti ataca hotararile luate in acea adunare la care nu ai participat? de exemplu, distribuirea locurilor de parcare. Eu neparticipand la adunarea generala am ramas fara locul de parcare pe care il am de 10 ani si pe care l-an am amenajat personal. A fost atribuit altei persoane. Cica "prin tragere la sorti"
Exista in vreo lege prevazut ca ai obligatia sa participi la Adunare? Daca ii dau in judecata vreau sa stiu ce sanse am.
Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 08:54, 9 Aprilie 2013
Este un drept nu o obligatie.
Contestarea deciziilor nu e conditionata de participarea la sedinta.
Sansele depind de ceea ce vreti. Ceea ce in acest moment nu e prea clar.
Daca locul de parcare este .. juridic vorbind .. al asociatiei ... si dvs. nu aveti nici un contract pe acel loc .. il pot redistribui prin decizia adunarii fara nici o problema.
Investitiile dvs. sunt o alta chestiune.
Daca locul este al asociatiei si sunt mai multe cereri pentru el ar trebui scos la licitatie si dat celui care ofera mai mult. Este o sursa de venit pentru asociatie. La fel cum se pot inchiria si diverse alte spatii comune. Propuneti acest lucru asociatiei in adunarea generala.
nu cumva terenul pe care se afla parcarile nu apartine asociatiei, ci primariei, prin adp ?
in bucuresti, cu exceptia blocurilor noi unde s-a prevazut cumpararea unei parcele de teren, terenul de dupa trotuarul de linga bloc apartine primariei, reprezentata prin adp. tocmai de aceea se percep taxe de parcare
Daca ar fi asa locul de parcare ar fi atribuit de adp nu de catre asociatie. Verificati oricum.
Locurile de parcare se afla pe domeniul public. ADP repartizeaza aceste locuri contracost.
Ce s-a facut in asociatia Dv. este probabil o intelegere intre presedintele asociatiei (sau o alta persoana ca reprezentant al asociatiei) si un functionar ADP ca repartizarea locurilor de parcare sa se faca centralizat. Este un mod de abordare corect, care nu poate fi combatut prea usor. Totusi incercati la ADP-ul de unde apartineti sa vedeti daca mai exista locuri de parcare libere in proximitate. Si pe viitor.....ori o luati inaintea asociatiei cu cerere la ADP, ori participati la sedintele asociatiei......

Alte discuții în legătură

Loc de parcare Avr Andreea Avr Andreea In urma cu un an la insistențele locatarilor s.a cerut catre administrator sa se faca schița cadastrale pe locurile de parcare pt a fii atribuite. Zis si ... (vezi toată discuția)
Dubii decizie presedinte bloc MariaGeo MariaGeo Buna ziua, Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)