avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie intre rude
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie intre rude

Pot adopta o stranepoata ? Este fetita unei nepoate de verisoara , si este fara tata in acte . In caz ca mamica ei este de acord (are 20 ani , este necasatorita , nu are servici , locuieste in alta localitate decat mine ) este posibil sa imi fie incredintata mie si sotului meu prin adoptie legala ?
Cel mai recent răspuns: adela1977 , utilizator 12:26, 14 Noiembrie 2014
Da. Avind in vedere faptul ca cea pe care vreti sa o adoptati este majora, este suficient acordul acesteia si inscrisurile cerute in aceste cauze.
NU!

majorii nu se pot adopta decât dacă cel care solicită adopția este cel care l-a crescut!
20 de ani are mama naturala a copilului ce se doreste a fi adoptat. Nu ea e addoptata, ea isi da acordul sa ii fie adoptat copilul si, fiind singurul parinte din certificatul de nastere, e suficient.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Da , intradevar , poate nu am fost suficient de clara in exprimare . Mamica are 20 ani , ( adica nepoata mea din partea verisoarei primare ) , iar eu si sotul meu am dori sa adoptam fetita ei de cateva luni . Mamica fetitei pe care vrem sa o adoptam este singura , tatal nu a vrut copilul si nu este trecut pe certificatul de nastere iar situatia sa materiala nu este deloc buna . E un copil care are un copil , dar resurse pt a o creste frumos foarte limitate . Noi , eu si sotul meu , am facut deja cerere pt a adopta un copil si apoi am aflat de aceasta fetita care e ruda cu noi si am dori , daca se poate , sa o adoptam chiar pe ea . Am vrea sa stim ce sanse reale avem ? Va multumim .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a unui copil constandachemadalina constandachemadalina dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor anacami2 anacami2 O nepoata de sora mi-a lasat in grija fetita de 5ani si a plecat in italia cu sotul si cu copilul pe care il are cu acesta.Fetita este a altui barbat , un turc ... (vezi toată discuția)