avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Denumire ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Denumire ONG

Buna ziua,
Va rog daca puteti sa ma clarificati cu o asa intrebare:

Denumirea ONG trebuie sa fie in limba romana? Sau poate fi in engleza de exemplu?

E vreo lege/ordonanta privind denumirile ONG?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 1 Iunie 2009
depinde cum anume doriti sa folositi aceasta denumire. Intre denumirea din lb. romana si cea din engleza , practic nu este o diferenta substantiala non-governmental organization (NGO)- reprezinta acelasi lucru, organizatie non guvernamentala .
Vreau sa o denumesc Lost Children's Mission sau Misiunea Copiilor Pierduti...
Nu stiu ce sa spun, imi imaginez ca atata timp cat exista o fundatie ce poarta denumirea WORLD VISION , ar fi posibil ca si dvs sa folositi o denumire in limba engleza. In special ca exista deja o organizatie denumita ,,salvati copiii" care probabil are aceeasi misiune ca aceea pe care doriti dvs. sa o realizati pin i crearea acestei organizatii,
Multumesc mult,

Va rog daca sunteti informat in privinta logo-ului (desenul oficial ce reprezinta organizatia)
E nevoie sa-l inregistrez undeva?

in privinta denumirii trebuie sa faceti dovada disponibilitatii acesteia - obtinuta in prealabil de la Min. Justitiei, iar logo-ul presupun ca il veti inregistra odata cu constituirea fundatiei respective.
initiativa dvs. mi se pare foarte buna. Mult succes.

Alte discuții în legătură

Denumire asociatie in engleza Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Poate sa imi spuna cineva cum se procedeaza daca doresc sa infiintez o asociatie si vreau ca denumirea sa fie in limba engleza? Tot la Ministerul ... (vezi toată discuția)
Denumire ong in limba straina cecisromania cecisromania Buna ziua, In OG 20 actualizata se precizeaza \"Denumirea exprimată într-o limbă străină va cuprinde și traducerea în limba română.\" In ... (vezi toată discuția)
Denumire ong in limba engleza trica_t trica_t Buna ziua, Vreau sa infiintez un ONG si doresc ca denumirea acestuia sa fie formata din 2 cuvinte in limba enlgeza. Intrebarea mea este urmatoarea: este ... (vezi toată discuția)