avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii pe firma din strainatate
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii pe firma din strainatate

Buna ziua,
Detin un mic SRL neplatitor de TVA si as dori sa cumpar niste chestioare de pe [ link extern ]

Stiu ca este o problema cu achizitiile din strainatate, insa nu am inteles foarte bine conditiile in care poate fi o problema (tipul produselor, suma etc).

Este in regula achizitia pe care doresc sa o fac tinand cont ca vanzatorul va fi o companie din strainatate?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ancamaria01 , utilizator 10:17, 14 Noiembrie 2014
Firmele din diverse state au relatii comerciale intre ele, se numeste comert international, deci nu vad de ce ar putea fi asta un argument pentru indiferent ce...
...revenind la intrebare, nu, nu exista niciun impediment. Produsul ar trebui sa fie totusi in legatura cu obiectul de activitate al firmei, chiar daca platiti impozit pe venit. El poate fi in caz contrar considerat dividend mascat si impozitat cu 16%
Multumesc pentru raspuns.
"Produsele" sunt 100% in interesul firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Tva inracomunitar - firma platitoare/neplatitoare de tva emma barzu emma barzu As vrea sa-mi spuneti, daca se poate, care sunt avantajele si dezavantajele unei firme neplatitoare de TVA, fata de una platitoare de TVA? Ma intereseaza o ... (vezi toată discuția)
Editare factura...nelamurire Tudor.M Tudor.M Buna seara! Am cateva nelamuriri legate de PFA-ul ce il detin, sunt foarte multe opinii si nu stiu cum sa fac intr-un final: 1) Sunt neplatitor de TVA cu ... (vezi toată discuția)