avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Corectie declaratie 390
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Corectie declaratie 390

In luna August am inregistrat din greseala in decontul de tva o factura, emisa de o firma Ceha pentru bilete de avion Bucuresti-Praga-Bucuresti, la randul 12 - achizitii txi masuri simplificate art. 160 din CF. In Octombrie am descoperit ca s-a inregistrat eronat . Ar fi trebuit sa o inregistrez in declaratia 390 pe achizitii intracomunitare de servicii si in decontul de tva la randurile 7 si 20.
Cum pot corecta declararea eronata din luna August in decontul de tva si in declaratia 390? Exista riscul de a platii amenda ? La ce valoare ar fii amenda ?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
cernatmariana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:24, 14 Noiembrie 2014
Din pacate va trebui sa cereti corectia erorilor materiale la 300 (nu puteti altfel) iar in 390 depuneti declaratia rectificativa aferenta.
Exista risc de amenda dar daca e prima abatere, suma e mica si mai si recunoasteti ca e din pura eroare umana eu zic ca aveti dreptul sa insistati pe un avertisment. Daca gluma se ingroasa din cauza unora cu exces de zel, puteti insista cu telefoane pana la nivel de minister. Acolo sunt unii mai dezghetati.
Biletele de avion nu sunt servicii intracomunitare:

ART. 133 Locul prestării de servicii

(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

b) locul unde se efectuează transportul, în funcţie de distanţele parcurse, în cazul serviciilor de transport de călători;


Norme:

14. (1) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (4) din Codul fiscal fac excepţie de la regulile generale prevăzute la art. 133 alin. (2) şi (3) din Codul fiscal în ceea ce priveşte stabilirea locului prestării. Aceste servicii nu se declară în declaraţia recapitulativă menţionată la art. 156^4 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, şi nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor şi achiziţiilor intracomunitare de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva si declaratie 390 pentru servicii transport florinita florinita Au fost achizitionate online, cu cardul, in lei bilete transport cu avionul cu plecare si sosire in Bucuresti. Compania aeriana de transport cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 vies monika-monik monika-monik Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema urgenta in legatura cu depunerea decl 390.Tin contabilitatea la o agentie de turism si in luna mai ... (vezi toată discuția)
Tva factura bilet de avion camelia adina camelia adina am o factura de la wizz ungaria (fara tva , in HUF ) pe care imi scrie la tva ,, scutit cu drept de deducere ,, cum fac nota contabila pt acesta factura? se ... (vezi toată discuția)