avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea
de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 zile de concediu de odihna , zile pe care nu vor sa i le mai dea cei de aici , spunand ca in perioada de preaviz nu e voie sa-ti iei concediu de odihna . Asa este ? si atunci cum ramane cu zilele de concediu? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 14 Noiembrie 2014
Potrivit art.81 alin.5 C.mun., pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele .
Astfel, salariatul si angajatorul de comun acord pot stabili ca zilele de concediu de odihna neefectuate sa fie efectuate in perioada de preaviz.

Concediul de odihna nu constituie o situatie de suspendare a contractului individual de munca, astfel ca, nici termenul de preaviz nu se va suspenda. Pe cale de consecinta, termenul de preaviz continua sa curga si in perioada efectuarii concediului de odihna.

In caz contrar, la incetarea c.i.m. angajatorul este obligat sa-i compenseze in bani zilele de CO neefectuate , conform art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz emine emine Buna ziua, Lucrez la o firma ca operator prelucrare date si vreau sa imi dau demisia Conform contractului actual trebuie sa stau in preaviz 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Preavizul si concediul de odihna livio27 livio27 Buna seara. Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am cautat si nu gasesc ceva concret cu privire la legatura dintre concediul de odihna si preaviz. De exemplu ... (vezi toată discuția)