avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj

Buna ziua! In L76/2002, la art. 17,lit.b - se spune :b) le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor. In conditiile in care mi s-a desfacut contractul de munca(perioada nedeterminata) cu acordul partilor, am dreptul la indemnizatia de somaj? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Statescu , utilizator 17:40, 15 Noiembrie 2014
in cazul incetarii contractului de munca prin acordul partilor nu se acorda somaj
1. Prin motive neimputabile se înţelege incetarea contractului individual de munca (CIM) cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii:

- art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4);
- art.31, alin. (3) la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa.

2. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55, lt.b) din Codul muncii va este imputabila dvs. deoarece ati facut cerere in acest sens.
Multumesc frumos, d-le Tudor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj sciucu sciucu Buna ziua, Se poate beneficia de ajutor de somaj daca contractul de munca a fost incheiat cu art.55 litera b din CM ? Multumesc, (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)