avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si profit - declaratii nedepuse
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si profit - declaratii nedepuse

buna seara,
as dori sa stiu pentru in SRL fara activitate - de ani buni; fiscul a trimis acasa o notificare pentru nedepunerea in termen a del. tva si decl de impozit profit. acestea trebuiau depuse p[ana in data de 27.10.2014.- spun ei.

acum chiar in intarziere le completez cu sume 0 la decl.300 de tva si la decl de pofit ce cod aleg?
se depun doar pe format hartie la ghiseu ? odata se depuneau pe discketa , acum nu mai sunt calculatoarele prevazute , cum se procedeaza???
va multumesc frumos pentru raspunsuri, e firma unei prietene si nu vreau sa o dezamagesc... la serviciu lucrez intr o firma mare, avem bucatica noastra...si cam atat nu am tangenta cu fiscalitatea!! numai bine!!#-o
Cel mai recent răspuns: bakita , utilizator 14:17, 15 Noiembrie 2014
Buna ziua.
Spuneti ca nu ati avut activitate de ani buni de zile,dar ca pentru declaratii nedepuse pana la termen 27.10.2014 ati primit notificare.Pana acum ati depus declaratii sau nu,sau numai pentru septembrie(daca sunteti platitor lunar la TVA),respective trim II daca sunteti platitor trimestrial?Daca nu ati depus declaratii dupa 6 luni trebuia sa va treaca la inactivi(este diferit de suspendare).Suspendarea activitatii presupune sa mergeti la ORC si la finante sa suspendati activitatea,care poate fi facuta pe o perioada de cel mult 3 ani.Dupa aceasta perioada trebuia fie sa reveniti in activitate ,fie sa inchideti firma.In functie de perioada pentru care nu ati depus declaratii aveti posibilitatea de a le depune la finante sau a le transmite on -line daca aveti semnatura digitala pe firma.
Va recomand sa mergeti la finante sa vedeti situatia exacta si va spun ei ce trebuie sa faceti.
O zi buna
Ar trebui mers la ANAF si solicitate clarificari, din urmatoarele motive:
-o societate fara activitate si cu declaratii nedepuse trebuia de mult sa fie inactiva sau macar radiata din evidenta platitorilor de TVA;
- in 2013 firmele care nu au depus in mod expres cerere pentru a deveni platitori de impozit pe profit si aveau CA zero au devenit din oficiu platitoare de impozit micro. Deci nu vad solicitarea de a depune declaratie de impozit pe profit pana la 27.10.2014 (termenul ei e oricum 25.03.XXXX) Poate se refera la vector si trebuia depusa declaratia 100 nu 101. Atentie. Declaratia 100 cu impozit pe profit de plata nu e declaratia de impozit pe profit (101) ci doar o declaratie cu privire la sumele care se platesc in BS.
- nimeni de-aici nu va poate spune ce sa faceti pentru ca nimeni de-aici nu cunoaste vectorul fiscal al firmei si nici din ce motive precise s-a trimis notificarea.
rusadina , multumesc pentru raspuns! aseara mi-a aratat notificarea si din exprimarea lor celor de la anaf , am inteles decl tva si profit nu figureaza ca fiind depuse la ei.
dar acum cscriind tie, mi-a venit o idee, merg la ea acasa si ii cer dosarul cu firma si vad despre ce e vorba ce anume exact de declaratii trebuie sa depun, ce a depus inainte asta o sa ii fac si eu acum la calulator la ea!!
am citit ca tv ul trebuie depus trimiestrial, iar profitul... mai citesc!! s ar putea sa fie trecuta la mico...

iar cu firma inactiva... cred ca ai mare dreptate .. dar si aici trebuie depuse o data la 6 luni declaratii??? parca asa stiam odata...

iar cu nedepunearea declaratiilor hartia se referea la perioada iulie aug. sept.2014 si au termen de scadenta 27 oct.2014.. - --- 25 oct vad in calendar ca a picat sambata... !! deci hartia se refera doar la trim 3.

nu cred ca are semnatura digitala??!!!! asta inseamna ca trebuie sa se duca cu stik la finante??
multumesc din suflet!!! o zi frumoasa sa aveti si numai bine!!

adema1980 , s ar putea sa fie vorba mai degraba de 100 de vector... am intelesc acum , am mai citit pe net , de este adevarat nu i totuna... dar asta nu e scad in 27 oct.2014!!!
inainte asta cu vectorul se depunea in primele 3 luni ale anului sau daca se modifica ceva in firma...
chiar intru in ceata ... si trebuie sa ii completez totusi declaratiile, sa meraga acolo si sa intrebe... si poate or vedea si ei ca bunavointa exista... si o dumireste... oricum mi se pare atat de alambicata... fiscalitatea asta...

iti multumesc si o seara buna , va tin la curent ca si eu sunt curioasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)
Formular 014 doinalupoaie doinalupoaie Societate cu obiect de activitate CAEN 0111 , platitoare de impozit pe profit anual incepand cu data de 01.01.2014( am depus formular 014 );Ce obligatii ... (vezi toată discuția)