avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate fără domiciliu în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate fără domiciliu în România

Sunt cetățean român dar nu am o locuință personală în România, am domiciliu în proprietate în altă țară. În curând îmi expiră buletinul. Dacă nu am viză de flotant pentru că nu locuiesc în țară și nu am pe nimeni cară să mă ia în spațiul locativ, ce mijloace legale am de refacere a cărții de identitate pentru care trebuie o adresă? Chiar e atât de absurdă legea încât o persoană fără locuință în țară nu poate obține ceva fundamental ca și o carte de identitate?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:30, 15 Noiembrie 2014
daca nu locuiti in tara, cum sa obtineti o carte de identitate cu domiciliul in tara ?
Daca va lipseste actul de spatiu, va puteti face o carte de identitate provizorie, ea v-ar fi de folos sa va legitimati daca traiti in tara, peste hotare, nu va e de folos.
In baza ei insa, va puteti face ( reface) pasaportul.
va puteti face pasaport pt cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Nu vad unde e absurditatea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman cu domiciliul in strainatate mike2012 mike2012 Daca legea prevede ca un cetatean roman cu domiciliul in strainatate nu poate detine decat pasaport ( el avand totusi in tara proprietati) atunci ma intreb, ... (vezi toată discuția)
Ultimul domiciliu in românia krisszz21 krisszz21 Care domiciliu este considerat ca fiind ultimul domiciliu al cetățeanului roman CRDS? Am avut buletin(CI) cu domiciliul intr-un județ si in ultimul an ... (vezi toată discuția)
Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)