u.b.i.k. a scris:
Art. 129 alin. 5 Cod procedura civila
"v.
"Când pentru lămurirea unor împrejurări de fapt instanţa consideră necesar să cunoască părerea unor specialişti ..."
Din economia textelor de mai sus rezulta ca instanta nu numai ca este in drept ci este obligata sa se lamureasca cu privire la imprejurarile de fapt ale cauzei iar neplata onorariului de expert nu poate atrage decat suspendarea cauzei 155 ind 1 (numai in cazul reclamantului ), in nici un caz neadministrarea unei probe care ar putea sa lamureasca situatia.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Deci instanta poate cere o noua expertiza, chiar daca cea veche se pronunta exact asupra obiectivelor cerute pentru a doua ? Si chiar daca prima nu a fost platita ?
LE : In principiul , considerati ca as avea sanse sa pierd acest proces, in sensul instituirii unui drum de servitute pe terenul meu, desi reclamantii au facut ca terenul in cauza sa aiva caracter de loc infundat tocmai prin conduita lor, in sensul ca au vandut teren si in stanga si in dreapta terenului in cauza, fara sa si prevada cale de acces?
2. O cale de acces exista, in sensul ca in titlul lor de proprietate au prevazut un teren in folosinta , langa acest teren, teren pe care l-au vandut? Se poate vinde un teren care nu este in proprietate, ci in folosinta?
Cu stima,
Daniel Chelariu