avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua tocmai am primit somatie de la executor ca in 24 ore sa platesc 7,000,65 si mai sunt atasate si alte acte incheiere civila fara citarea partilor si din ce inteleg admite cererea de executare silita si scrie definitiva la data de 22 10 si mai are atasat si contractul de la banca si ultima plata efectuata 30.07.2010, este vorba de o linie de credit contract facut cu banca in 25.06.2007
ma intereseaza cum trebuie procedat mai departe daca vreau sa fac contestatie si daca as invoca prescripţia dreptului de a cere executarea silită si de cand se naste dreptul banci la trimiterea catre executare silita ? multumesc
Cel mai recent răspuns: mimzy , utilizator 12:32, 20 August 2015
Din pacate nu prea aveti ce face. Este vorba despre un contract de credit pe care nu l-ati mai achitat, si este un titlu executoriu. Incuviintarea executarii nu se face cu citarea partilor. Nu puteti invoca prescriptia generala de 3 ani, pentru ca nu opereaza ca urmare a neplatii dvs. Poate ar fi bine sa incercati sa discutati cu executorul, si poate reusiti o esalonare, ceea ce nu prea cred, dvs neefectuind vreo plata de 4 ani.
imi cers scuze dar nu sunt lamurita de loc am rascolit tot internetul si nu inteleg de ce nu pot face contestatie din moment ce datoria sa prescris si aceste acte care mi-au fost trimise acum sunt primele acte de acest fel,nu am mai fost data la un alt executor pana acum si este vb de o linie de credit la care am platit 3 ani dupa accea nu am mai platit din 30.07.2010 de atunci si pana acum nu ma cautat nici un executor ...
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
mimzy, utilizator
"... admite cererea de executare silita si scrie definitiva la data de 22 10 ..."

Anul ?
@av_silvia_margineanu :

"... Nu puteti invoca prescriptia generala de 3 ani, pentru ca nu opereaza ca urmare a neplatii dvs...."

Parere personala : fiind vorba despre o linie de credit (ultima plata din 30.07.2010), si daca banca nu ar fi declarat-o scadenta, datorita "relei-vointe" a debitorului nu ar mai fi reinnoit-o la scadenta (dupa un an). Si daca presupunem ca la data de 30.07.2010 ar fi fost plima dobanda de achitat, inseamna ca la data de 30.07.2011 nu s-ar mai fi reinnoit (debitorul fiind nevoit sa o restituie - lucru care evident nu s-a intamplat). De la aceasta data 30.07.2011 banca ar fi avut timp (3 ani) sa se ocupe de recuperarea datoriei in cauza inclusiv prin executare silita. Deoarece a facut-o abia prin 10-15.10.2014 (daca incuviintarea este datata 22.10.2014) adica la 3 ani si mai bine de 2 luni ... rezulta ca prescriptia este implinita.
In cea de-a 2-a varianta, mai optimista, dupa 3-4 luni de neachitare a dobanzii liniei de credit, banca o declara scadenta anticipat. In acest caz, termenul nu este doar de 3 ani si 2 luni, ci de aproape 4 ...

Am aprecia mult feed-back-ul dvs legat de aceste precizari.
Multumesc.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua nu am mai scris de mult dar trebuie sa va spun ca am invocat prescriptia si mi sa admis cererea de contestare la executare (creditul fiind prescris )acum sunt la stadiul de intoarcere la executare si asteptam sa ne recuperam banii .
Asa ca incurajez pe toata lumea sa faca contestatie in termen de 15 zile de la primirea plicului de la judecatorie unde se admite executare silita si cel mai bine cautati si cititi codul civil si rascoliti internetul ca altfel firmele de recuperare va iau banii ilegal si nu mai puteti face nimic.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)
Lnvestire formula executorie leus leus Un contract de credit nu este ajuns la scadenta,dar s-a intirziat cu plata 2 luni si jumatate pe motive medicale(februarue -martie 2006) demonstrate bancii, ... (vezi toată discuția)
Cerere executare silita aurtan aurtan Buna ziua, Am primit o instiintare de la un executor judecatoresc prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a declansat urmarirea silita mobiliara impotriva ... (vezi toată discuția)