avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum Reziliez un contract de inchiriere intr-un mall
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum Reziliez un contract de inchiriere intr-un mall

Buna ziua
Am un contract de inchiriere intr-un mall .Vreau rezilierea lui cu 1 ian 2015.Dar proprietarii ma ameninta cu respectarea contractului adica penalitati de intarziere pentru neplata chiriei , pentru ca voi tine spatiul inchis , plata celor 5 ani de contract si probabil multe altele .Am magazinul de 3 luni , l-am amenajat de la rosu, am depus garantie pentru 3 luni. Acestea sunt pierdute , e clar , in cazul renuntarii , continuarea contractului pentru mine ar fi un dezastru. Mi-au spus ca trebuie sa gaseasca ei(sau eu)un inlocuitor, altfel nu pot sa plec, spatiul nu trebuie sa ramana gol.Ce solutii am?
Munlumesc
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2014
MONICA 1968, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:38, 17 Noiembrie 2014
Este clar ca aveti si dvs partea de vina dar haideti sa evaluam obiectiv situatia.

Mall-ul are si el partea de vina pt ca a ales sa inchirieze unui astfel de SRL.
Pana la a junge la un avocat sau alt profesionist ar fi bine sa cititi cu atentie contractul. Cautati in special clauze referitoare la raspunderea solidara.

Stiti ce as incerca eu sa fac? As pune cartile pe fata cu mall-ul. Le arat balanta sa vada ca nu au ce lua si ii intreb:

Ce este mai bine pt voi sa pierdeti bani incercand sa luati de la mine ceva ce nu exista sau sa folositi spatiul sa faceti bani cu el? Eu nu am capacitatea sa va gasesc client iar voi puteti sa faceti lucrul acesta mult mai bine decat mine. Pe firma mea cu sau fara proces cu voi tot faliment scrie. Haideti sa incheiem amical, va las imbunatatirile (daca puteti renunta la ele) dar ar fi o eroare sa va inregistrati cu venituri (poate si TVA) pt care sunt atat de mici sansele de incasare pt ca impozit pe profit tot va trebui sa platiti.

Cine stie poate aveti noroc. Daca nu merge insolventa pare o solutie din ce ati descris.
Spun ca nu poate lasa spatiul gol si de aceea trebuie sa raman pana gasesc ei inlocuitor , iar asta este de durata , spatiul este in sectorul 5 , nou deschis in septembrie , are multe spatii goale , de aceea s-au grabit sa-mi inchirieze mie (din martie am semnat contractul).
Ianuarie... v-a insemna pierderi continue pentru mine.S-ar parea ca am semnat contractul cu un centru comercial care intre timp si-a schimbat numele , in contract fiind numele vechi, ma ajuta cu ceva?
Ce importanta are ce spun ei ca legea nu este pe spuse?

Nu aveti cu ce sa platiti aveti grija ce faceti cu actualele incasari si cele viitoare si nu am decat sa va bage in insolventa. Nu toate afacerile sunt profitabile. Dupa cum ati remarcat a dvs are probleme si chiar si mall-ul respectiv are probleme daca nu poate inchiria si au spatii goale.

Motivul pt care dvs ati infiintat un SRL este pentru ca raspunderea este limitata. Cand ei va spun ca trebuie sa platiti nu va spun dvs ci societatii dvs --- faceti bine distinctie intre aceste doua entitati. Asa cum banii si bunurile societatii nu sunt ai dvs nici banii si bunurile dvs nu sunt ale societatii. Daca considerati ca ati investit suficient in aceasta afacere si nu se mai merita sa investiti va opriti.

Cazurile grave sunt cand luati marfa de exemplu care nu o achitati, eventual o vindeti si banii sunt scosi din societate prin alte cai decat cele legale dar nimeni nu va forteaza sa aduceti bani de acasa sa finantati o afacere paguboasa.

Cititi in legea insolventei in ce cazuri este atrasa raspunderea solidara a administratorului si aveti grija sa nu faceti asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contractele de inchiriere nane406 nane406 Buna ziua, Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pe un spatiu care nu exista in cf eu_eu106 eu_eu106 Buna seara..eu ca si pfa inregistrat cu coduri caen pt restaurant,fast-food am inchiriat un spatiu,o casuta de lemn,in parcarea unui mall...de la respectivul ... (vezi toată discuția)
Cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare camih camih cum poate iesi o firma dintr-un contract dur de inchiriere cu un mall inainte de expirare? (vezi toată discuția)