avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare de catre firma inactiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare de catre firma inactiva

O firma declarata inactiva de catre ANAF, mai poate face angajari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 18 Noiembrie 2014
De unde stiti ca e inactiva ?
Pe situl ANAF exista " Registrul contribuabililor inactivi/reactivaţi "

Asa cum spunea si adolfinapop, se publica pe site-ul anaf firmele inactive si in plus firma respectiva primeste la sediu o decizie in care i se comunica acest lucru. Ma temeam doar ca angajarile ulterioare intrarii in inactivitate sa nu fie considerate nule. Sau ca angajatii ulterior sa nu fie afectati in vreun fel de aceast lucru.
"In cazul in care firma este declarata inactiva numai de catre Fisc, atunci ea isi poate desfasura activitatea normala, cea pentru care a fost inregistrata la Registrul Comertului.

Pe perioada inactivitatii fiscale, firmele pot desfasura activitati economice pentru care exista obligatia platii catre bugetul de stat a tuturor impozitelor si taxelor."
[ link extern ] -

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele trecerii in inactivitate ion minca ion minca Conform Codului fiscal trecerea in inactivitate a unei firme produce efecte catre terti. Am de recuperat o creanta de la o firma in acesta situatie. Sint ... (vezi toată discuția)
Activitate pe firma inactiva stefanl760 stefanl760 buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)