avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna seara

Doresc sa stiu ce bani am de luat pe luna Octombrie, fiind in concediu prenatal.Am contract cu 8 ore,si salariu minim pe economie,fara alte sporuri.Aprilie,Mai , Iunie (850 brut),Iulie,August,Septembrie( 900 brut).Procentul din CM este 85%.Am facut un calcul si nu sunt sigura....Efectiv netul pe care trebuie sa il primesc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:34, 2 Februarie 2015
1. Acel trusou pentru nou-nascuti nu se mai acorda din 2010.

2. - Pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil t(CCC) rebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal), pentru a primi indemnizata de la acea data.
- Daca depuneti actele mai tarziu veti primi indemnizatie de la data depunerii lor.

3. Lista cu actele necesare o luati de la Primarie.

4. Puteti solicita actele si mai inainte de a se termina concediul de maternitate.
Buna seara,
doresc sa stiu cum calculez concediul prenatal in luna decembrie, tinand cont de acele zile libere de la stat.Am salariu minim pe economie.Acelea se scad? sau....
FLUTURAS decembrie 2014
Salariu incadrare = 900
Total zile lucratoare/luna = 20

Media zilnica CM = 41,34
indemnizatie CM din FNUASS = 41,34 x 20 zile x 85% = 703
Venit Brut = 703
CAS 10,5% = (2415 X 35%) X 10,5% = 89
Somaj = 0
CASS = 0
Impozit = 0
Salariu net = 703 - 89 = 614

Nu au importanta zilele libere acordate, dvs. sunteti in concediu medical.
Se iau in calcul zilele lucratoare din luna decembrie, adica 20 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical angelica82 angelica82 Doresc sa stiu daca patronul imi calculeaza corect concediul medical. In luna August de pe data de 01 pana pe 06 am avut concediu de odihna.De pe 07 ale lunii ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediul medical GYOGYO GYOGYO Buna sear.Va rog sa ma ajuta cineva.Sunt in concediu medical(75%) in toate luna decembrie,,in ultimii 6 luni am avut salar minim pe economie cat ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de maternitate The-Borg The-Borg Buna ziua, O persoana are urmatorul caz: ... --> 30.09.2015 - angajata la Firma A cu norma intreaga, salariu brut 3000 lei. 15.09.2015 --> prezent - ... (vezi toată discuția)