avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru defect
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru defect

Buna seara,
am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel defect l-am dus la un laborator metrologic de unde am plecat cu un certificat ce spune NECONFORM. Laboratorul sustine ca nu poate spune daca a inregistrat mai mult sau mai putin si doar ca este neconform. Acum, eu ce pot face pentru recalcularea intretinerii? 900 lei sunt doar pentru apa calda...( o persoana, 2 camere). Administratorul spune ca vrea sa stie de la lab. metrologic cu cat a inregistrat mai mult pentru a recalcula...
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2014
adrianaghita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:56, 27 Noiembrie 2014
Administratorul poate cel mult sa vada care este diferenta intre mc declarati de proprietari si mc facturati, iar daca diferenta este mai mica decat ce a inregistrat apometrul dumneavoastra sa treaca doar aceasta diferenta, nu cat a inregistrat apometrul defect, iar daca diferenta este mai mare, sa treaca doar cat a inregistrat apometrul, iar ce este in plus sa treaca la toti proprietarii pe pierderi.
Si care ar fi valoarea pentru care doriti recalcularea? Prin ce document o dovediti? Pentru ca administratorul lucreaza cu documente, nu cu vorbe.
Daca administratorul e o persoana destupata la minte, poate sa faca o medie anuala pe apartament si sa va socoteasca in luna cu defectiune, acea valoare. Daca nu este o persoana destupata, nu va face asa ceva ...
Daca erau "destupati la minte" cei care au facut verificarea aveau posibilitatea sa scrie ce au constatat, nu doar "NECONFORM" si atunci "destupa la minte" multa lume.....
Credeti ca sta cineva sa faca statistica, grafice, consum pe ultimul an, consum mediu pe apartament, consum mediu pe scara, consum mediu pe condominiu.
Singura posibilitate este sa faca diferenta dintre total facturat si total declarat de toti proprietarii, mai putin cel care are probleme, iar diferenta sa o puna la acesta daca este mai mica decat cea declarata.
Restu este poveste!
Daca erau "destupati la minte" cei care au facut verificarea aveau posibilitatea sa scrie ce au constatat, nu doar "NECONFORM"

Asta au constatat,este defect(stricat) sau tehnic i se spune ca este neconform.Nu au cum, tot tehnic, sa vada daca contorul(apometrul) inregisteaza in + sau in - .Asemenea raspuns am primit si eu de la Institutului National de Metrologie (INM).

Credeti ca sta cineva sa faca statistica, grafice, consum pe ultimul an, consum mediu pe apartament, consum mediu pe scara, consum mediu pe condominiu.

De ce nu ar putea,cel retine? Ca de aceea este platit,face 12 adunari si o impartire.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
romanulnevoias, utilizator

Alte discuții în legătură

Repartizarea facturii de apa balanmarinela balanmarinela Buna seara. Sunt administrator de asociatie din februarie 2012., asociatiei alcatuita din 459 apt. La fiecare scara de bloc(cate 20 apt) a fost montat ... (vezi toată discuția)
Apometre plus pierderi alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Am apometre apa calda si apa rece. De luna trecuta administratorul a inceput sa puna lunar si o cantitate suplimentara de metri cubi apa rece si apa ... (vezi toată discuția)
Nedeclarare index apa bytzu007 bytzu007 Buna ziua, ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Din anumite motive indexul pentru apa rece nu a fost declarat timp de un an ... (vezi toată discuția)